Начало / Автори / Известни писатели за бъдещето на книгата

Известни писатели за бъдещето на книгата

Според писателите, въпреки че се разраства пазара на електронните книги, той няма да доведе до изчезване на печатните. Пред „USA Today” мненията си по този въпрос дадоха Джералдин Брукс, Уил Швалбе и Ричард Русо. Те се обединиха около становището, че е-книгите няма да изместят печатните издания.

Джералдин Брукс: „Не мога да си представя да живея в свят, в който няма печатни книги. Обичам да докосвам корицата, аромата на книгите, връзката между хартия и мастило”.

Брукс е носителка на „Пулицър” за своята творба „March”. Българският читател я познава от „Свещената хагада”.

Уил Швалбе: „Самото преживяване, което е свързано с думите на хартия и думите на екран, е различно. Някои хора използват аналогия с музиката, но това не е правилно. Когато слушаш запис на диск или по радиото, буквално не можеш да направиш разлика. Когато четеш печатна или електронна книга, разликата е огромна. Винаги ще има печатни книги”.

Ричард Русо: „Виждаме, че е-книгите достигат своята естествен лимит. Размерът на този бизнес не се увеличава както преди. Освен това, все повече чувам от хора, които са обсебени от технологиите и обичат своите „Kindle”-и и други четци, да се връщат към класическите книги като към стар приятел, с който се радват да се съберат отново. В света на книгите има място и за двата формата”.

В българските книжарници може да бъде намерен бестселъра на Русо „Емпайър Фолс”.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …

Един коментар

  1. Според писателите, въпреки че се разраства пазара на електронните книги, той няма да доведе до изчезване на печатните. Пред „USA Today” мненията си по този въпрос дадоха Джералдин Брукс, Уил Швалбе и Ричард Русо. Те се обединиха около становището, че е-книгите няма да изместят печатните издания.