Начало / Свят / Джордж Р. Р. Мартин за неочакваното развитие на „Игра на тронове”: Щяхте да знаете, ако бяхте чели книгите

Джордж Р. Р. Мартин за неочакваното развитие на „Игра на тронове”: Щяхте да знаете, ако бяхте чели книгите

Джордж Р. Р. Мартин отново прикова медийното внимание към себе си, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. В един от последните епизоди на третия сезон на сериала „Игра на тронове”, базиран на неговата фентъзи поредица „Песен за огън и лед”, Мартин отново „уби” много ключови персонажи. Зрителите бяха шокирани, като дори имаше заплахи към писателя в социалните мрежи.

По този повод авторът беше поканен в американското комедийно шоу с водещ Конан О’Брайън.

„Щяха да знаят, ако бяха чели книгите. Аз съм с години напред. Който не е чел книгите, може да обвинява само и единствено себе си”, заяви Мартин.

На въпрос защо постъпва така с персонажи, които стават любими на читатели и зрители, писателят отговори:

„Предполагам, че човек пише това, което му харесва да чете. Като читател или зрител, обичам неочаквани неща. Винаги искам съспенса да е реален. Искам читателите и зрителите да усещат опасността, която грози героите. Да се страхуват да обърнат на следващата страница, защото не се знае кой ще оцелее”.

Мартин коментира и взаимоотношенията си с актьорите, участващи в адаптацията на неговата бестселър сага. „На парти преди премиера веднъж бях в ситуация, в която разговарях с трима актьори. В един прекрасен момент осъзнах, че и тримата скоро ще са мъртви. Един от тях го знаеше, но останалите – не”, коментира със смях писателят.

Свързани заглавия
Нова книга от Джордж Р. Р. Мартин за Коледа
Джордж Р. Р. Мартин призна, че трябва да пише по-бързо
Джордж Р. Р. Мартин спаси кино, носещо името на Жан Кокто
Джордж Р. Р. Мартин препоръчва

Книги от Джордж Р. Р. Мартин тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …