Начало / Свят / Джордж Р. Р. Мартин за неочакваното развитие на „Игра на тронове”: Щяхте да знаете, ако бяхте чели книгите

Джордж Р. Р. Мартин за неочакваното развитие на „Игра на тронове”: Щяхте да знаете, ако бяхте чели книгите

Джордж Р. Р. Мартин отново прикова медийното внимание към себе си, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. В един от последните епизоди на третия сезон на сериала „Игра на тронове”, базиран на неговата фентъзи поредица „Песен за огън и лед”, Мартин отново „уби” много ключови персонажи. Зрителите бяха шокирани, като дори имаше заплахи към писателя в социалните мрежи.

По този повод авторът беше поканен в американското комедийно шоу с водещ Конан О’Брайън.

„Щяха да знаят, ако бяха чели книгите. Аз съм с години напред. Който не е чел книгите, може да обвинява само и единствено себе си”, заяви Мартин.

На въпрос защо постъпва така с персонажи, които стават любими на читатели и зрители, писателят отговори:

„Предполагам, че човек пише това, което му харесва да чете. Като читател или зрител, обичам неочаквани неща. Винаги искам съспенса да е реален. Искам читателите и зрителите да усещат опасността, която грози героите. Да се страхуват да обърнат на следващата страница, защото не се знае кой ще оцелее”.

Мартин коментира и взаимоотношенията си с актьорите, участващи в адаптацията на неговата бестселър сага. „На парти преди премиера веднъж бях в ситуация, в която разговарях с трима актьори. В един прекрасен момент осъзнах, че и тримата скоро ще са мъртви. Един от тях го знаеше, но останалите – не”, коментира със смях писателят.

Свързани заглавия
Нова книга от Джордж Р. Р. Мартин за Коледа
Джордж Р. Р. Мартин призна, че трябва да пише по-бързо
Джордж Р. Р. Мартин спаси кино, носещо името на Жан Кокто
Джордж Р. Р. Мартин препоръчва

Книги от Джордж Р. Р. Мартин тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …