Начало / Свят / Джордж Р. Р. Мартин призна, че трябва да пише по-бързо

Джордж Р. Р. Мартин призна, че трябва да пише по-бързо

Джордж Р. Р. Мартин призна пред „Mashable”, че трябва да пише по-бързо. Той говори на премиера на третия сезон на сериала „Игра на тронове”, базиран на неговата поредица „Песен за огън и лед”. Мартин сподели, че трябва да увеличи темпото, защото адаптирането на сериала е на път да догони самото написване на книгите.

Предстои излъчването на трети сезон, а филмирането на серията започна през 2011 г. Публикувани са пет романа, като остават още два. „Не виждам още локомотива, но чувам как релсите вибрират”, коментира в типичния си стил фентъзи писателят.

„Затова, трябва да пиша по-бързо. Последните две части ми отнеха наистина много време (11 години – бел. ред.), но се надявам следващата да завърша по-скоро. Не обещавам нищо обаче. Преди много време осъзнах, че когато погледнеш задачата в началото, катедралата, която трябва да построиш, изглежда толкова обезкуражаващо, че е много примамливо да се откажеш и да поиграеш на видео игра. Не се тревожа особено. Никоя книга не може да се хареса на всички, както и никоя програма не може да удовлетвори всички желания. Фактът, че има хора, които чакат с нетърпение книгите ми, е много приятен проблем. Всичко е наред”.

В същото време, фенове записаха песен и клип, подканващ автора да пише „със скоростта на вятъра”.

Клипът тук
Книгите на Джордж Р. Р. Мартин тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …