Начало / Свят / Джордж Р. Р. Мартин спаси кино, носещо името на Жан Кокто

Джордж Р. Р. Мартин спаси кино, носещо името на Жан Кокто

Писателят Джордж Р. Р. Мартин спаси кино, носещо името на Жан Кокто, съобщи huffingtonpost.com. Мартин е купил киното „Jean Cocteau Cinema and Coffee House” от компанията „Trans-Lux”. По този начин салонът може да се „върне към живота”. Киното, намиращо се в Санта Фе, Ню Мексико, което има само една зала и 127 места, не функционира от 2006 г. насам, а през февруари бяха подадени документи за окончателното му затваряне.

Писателят, резидент на Санта Фе, коментира:

 „Съживяването на този обичан киносалон е един малък жест на благодарност към Санта Фе – общност, която е мой дом от 1979 г.”.

Цената, за която се продаваше сградата, беше 1,9 милиона долара. Мартин не разкрива дали той е платил цялата сума.
Все още няма 100% потвърждение дали и кога киното ще започне да работи отново. Авторът на „Песен за огън и лед” обаче няма да ръководи тази дейност. Той успокои феновете си, че основното му задължение остава писането.

„Не съм се захванал с това съвсем сам, разбира се. Затова ви моля, читатели, не полудявайте. Аз съм романист и сценарист, а не мениджър на кино. Няма да съм този, който стои на касите и ви пита дали искате масло на пуканките. Моята работа остава същата като преди: редактиране на антологии, създаване и продуциране на телевизионни проекти, писане на някой и друг сценарии, а на първо и най-важно място – довършването на „Песен за огън и лед”. Нищо не се променя”.

Фото: abqjournal.com

Свързани заглавия
Джордж Р.Р. Мартин влезе в „Клуба на милионерите” на Киндъл
Литературните герои, които умряха твърде рано

Книгите на Джордж Р. Р. Мартин тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …