Начало / България / Жозе Родригеш душ Сантуш отново в България

Жозе Родригеш душ Сантуш отново в България

На 8 юни в България отново пристига най-продаваният португалски автор в света – Жозе Родригеш душ Сантуш. Посланик на книгата и четенето, той ще бъде специален гост на литературния фестивал „Пловдив чете“, който ще се проведе в периода 11–16 юни 2013 г.

По време на посещението си в нашата страна писателят ще представи и най-новата си книга – „Последната тайна“. Душ Сантуш признава, че има специално отношение към България и винаги идва тук с голямо удоволствие. Страната ни присъства вече и в творчеството му – част от действието в „Последната тайна“ се развива в Пловдив.

Всички почитатели на Жозе Родригеш душ Сантуш ще могат да се срещнат с него по време на премиерите на „Последната тайна“ в София и Пловдив:
•    София – 9 юни 2013 г. (неделя), 18,30 ч., книжарница „Хеликон – Витоша“ – бул. „Патриарх Евтимий“ №68
•    Пловдив – 10 юни 2013 г. (понеделник), 18,30 ч., културен център „Тракарт“

Жозе Родригеш душ Сантуш е роден през 1964 г. в Мозамбик, но след гражданската война за независимостта на страната семейството му се установява в Португалия. На седемнайсетгодишна възраст Жозе Родригеш вече работи като радиорепортер. Той завършва журналистика и заминава за Лондон, където постъпва на работа в Би Би Си. Няколко години по-късно амбициозният журналист чете късните новини в Португалската национална телевизия и преподава журналистика в Нов лисабонски университет. Изключителните репортажи на Сантуш за военните конфликти в различни горещи точки по света му носят редица престижни международни награди.
Днес топрепортерът на Португалия е и автор на бестселърови романи, покорили класациите не само в родната му страна, но и в много други държави – като Русия, Чехия, Нидерландия, Бразилия. Миналото лято негов роман оглави дори френските класации.
В България Жозе Родригеш е известен с четирите си романа, издадени от „Хермес“ до момента: „Кодекс 632“, „Божията формула“, „Седмият печат“ и „Божият гняв“. Авторът е гостувал в страната ни два пъти, като посещенията му се радваха на огромен медиен и читателски интерес. При последното си гостуване през лятото на 2011 г. той представи „Седмият печат“. Тогава той беше специален гост и лектор на семинара „Зеленото бъдеще на България“, свързан със зелената енергия и енергийните ресурси на планетата – тема, тясно свързана със сюжета на романа.
Миналата година излезе и четвъртата книга на Жозе Сантуш на български език – „Божият гняв“. В нея авторът разглежда радикалния ислям и реалната опасност, която той представлява за Западния свят.
През 2012 г. „Рийдърс Дайджест“ провежда читателско гласуване за избор на автор, който заслужава най-голямо доверие. Мнозинството гласували португалци посочват Жозе Родригеш душ Сантуш.

Книги от Жозе Родригеш душ Сантуш тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Cover-atlantekspres

Целта не оправдава средствата, целта ги създава

Юлия ПЕТКОВА „Атлантически експрес“ на Георги Тенев е в книжарниците с логото на „Колибри“ Толкова …

Един коментар

  1. В момента чета „Последната тайна“.Книгата е много интересна,литературният стил на автора е приятен за четене .Определено препоръчвам книгата на всички.

    ПС -Особено приятни са ми описанията на Пловдив!