Начало / Свят / Обществото на младите поети ще публикува колекция на тийнейджър с неизлечим рак

Обществото на младите поети ще публикува колекция на тийнейджър с неизлечим рак

Обществото на младите поети в Обединеното кралство ще публикува колекция на тийнейджър с неизлечим рак, съобщи thebookseller.com. Става въпрос за 19-годишният Матю Гилбърт от Плимут. Обществото ще издаде „The Gilbert Collection” на 28 юли. Тя ще съдържа 10 поеми от Гилбърт и 10 от други автори. Приходите от нея ще отидат за Института за лечения на рак „Institute of Cancer Research”.

Гилбърт трябвало да започне своето висше образование по английска филология в университета „Aberystwyth University” този септември. Той обаче бил диагностициран с неизлечим рак, а лекарите му дават няколко месеца живот. Неговата сестра се свързала с Обществото на младите поети през „Фейсбук”. Тя обяснила състоянието на брат си и изразила желание да види негово произведение публикувано.

„The Gilbert Collection” ще се поръчва предварително до 14 юни на имейл адрес syp.chair@gmail.com. Тя ще се купува на стойност по желание на клиента, като минимума е 5 паунда.

Лоти Чейс, председател на Обществото на младите поети, коментира:

„Имаме поръчки на хора на възраст от 9 до 50 години. Всички те са докоснати от историята на Матю. Ние за първи път се захващаме с нещо подобно. Вдъхновени сме от Матю, той е наистина талантлив поет. Имаме съобщения и от известни личности”.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …