Начало / Свят / Излезе философски роман за Федерико Гарсия Лорка

Излезе философски роман за Федерико Гарсия Лорка

Излезе философски роман с елементи на фантастика за Федерико Гарсия Лорка. „The Ingenious Gentleman and Poet Federico Garcia Lorca Ascends to Hell” е написана от Карлос Рохас. Книгата вече е на англоезичния и испаноезичния книжен пазар. Творбата е 244 страници и е публикувана от „Yale University Press”.

В романа испанският поет Лорка, убит през 1936 г., се намира в Ада. Адът представлява нещо подобно на Вавилонската кула. Поетът седи в малко помещение и гледа епизоди от своя живот отново и отново. Изведнъж се появяват двама негови двойници. Единият е Лорка на средна възраст, а другият – както би изглеждал творецът на 80. Той е тотално объркан. Започват дискусии между тримата относно живота на Лорка, какво е могло да се промени в него и могъл ли е той да приключи по по-различен начин.

Федерико Гарсия Лорка е испански поет и драматург, роден през 1898 г. Легендарна фигура на „Поколението от 27-ма” – испанско културно общество, съществувало в периода 1923-1927 г. Известни негови произведения са „Libro de poemas”, „Primer romancero gitano”, пиесата „Bodas de sangre” и др. Убит е от националистите през 1936 г., по време на Испанската гражданска война.

Свързани заглавия
114 години от рождението на Лорка
Разкрит е вдъхновителят на последните стихове на Лорка
„Последните 13 часа на Гарсия Лорка” разбулва мистерията около смъртта на поета

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …