Начало / Свят / Болният от рак Иън Банкс благодари на читателите си за подкрепата им

Болният от рак Иън Банкс благодари на читателите си за подкрепата им

Шотландският писател Иън Банкс изказа своята благодарност към неговите фенове за трогателните съобщения, които са му изпратили, след като излезе новината, че той има рак, съобщи британският „Индипендънт”. Припомняме, че в началото на месеца стана ясно, че той е в терминален стадии на рак и му остават няколко месеца живот. Банкс довършва с последни сили романа „The Quarry”, който ще излезе през юни. Авторът се надява да доживее публикуването на книгата.

В своя блог Банкс написа:

„Боже мили! Какъв изблик на любов, привързаност и уважение. Честно казано, нямах никаква идея за това. Разбира се, винаги съм знаел, че имам своите верни фенове. Винаги съм бил техен почитател. Въпреки това, да открия колко силни и дълбоки чувства прозират в съобщенията от последните две седмици, е поразително. Чувствам се оценен, чувствам се обичан. Изглежда съм направил нещо повече от това да осъществя единствената си амбиция – да стана професионален писател. Поласкан и трогнат съм, не мога да отрека, че ме накарахте да се чувствам специално”.

Иън Банкс (59), започна литературната си кариера през 1984 г. с „The Wasp Factory”. Той писа под две имена – Иън Банкс за литература за масовата публика и Иън М. Банкс за научна фантастика. Други по-известни негови книги са „Espedair Street”, „Complicity”, „Transition”, „The Hydrogen Sonata” и др.

Свързани заглавия
Иън Банкс с рак, дават му не повече от година

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

51QZyQzA83L._SX327_BO1,204,203,200_

Топ 10 на Ню Йорк Таймс (30 май – 4 юни)

Две книги от популярен журналист и автор на бестселъри привличат вниманието ни  за изминалата седмица. Дейвид …