Начало / Свят / Джеймс Патерсън към правителството на Обама: Защо не подкрепяте бизнеса с книги?

Джеймс Патерсън към правителството на Обама: Защо не подкрепяте бизнеса с книги?

Авторът на множество бестселъри Джеймс Патерсън изказа възмущението си от факта, че държавата не подкрепя бизнеса с книги, така както подкрепя банките и автомобилните концерни, съобщи publishersweekly.com. Писателят се оплака и от липсата на публичност при проблемите на книгите.

„Правителството направи каквото трябва, за да спаси банките, както и автомобилната индустрия, но къде са те при важния проблем с книгите? Защо няма всеобхватни репортажи, влиятелни вестници или списания, които да пишат за проблемите на бизнеса с книги? Никой не предлага решения. „Ню Йорк Таймс” защо спи!?”, коментира Патерсън.

Той е дългогодишен поддръжник на каузите, борещи се срещу проблеми като грамотността на децата и четенето като цяло. Тази седмица писателят гостува в „Parnassus Books” – книжарницата на неговата колежка Ан Патчет в Нашвил – за „Световната нощ на книгата”. Участва и в онлайн събитие, подкрепящо четенето, заедно с баскетболната звезда от „НБА”, Дуейн Уейд. Миналата година пък взе участие в акция за даряването на 200 000 книги на американските войници.

Свързани заглавия
Джеймс Патерсън започва кампанията „Направете така, че децата ви да четат”
Джеймс Патерсън: Пиша книги, които хората искат да четат
Джеймс Патерсън отново оглави писателската класация на „Форбс”

Книги от Патерсън тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …