Начало / Свят / Джеймс Патерсън към правителството на Обама: Защо не подкрепяте бизнеса с книги?

Джеймс Патерсън към правителството на Обама: Защо не подкрепяте бизнеса с книги?

Авторът на множество бестселъри Джеймс Патерсън изказа възмущението си от факта, че държавата не подкрепя бизнеса с книги, така както подкрепя банките и автомобилните концерни, съобщи publishersweekly.com. Писателят се оплака и от липсата на публичност при проблемите на книгите.

„Правителството направи каквото трябва, за да спаси банките, както и автомобилната индустрия, но къде са те при важния проблем с книгите? Защо няма всеобхватни репортажи, влиятелни вестници или списания, които да пишат за проблемите на бизнеса с книги? Никой не предлага решения. „Ню Йорк Таймс” защо спи!?”, коментира Патерсън.

Той е дългогодишен поддръжник на каузите, борещи се срещу проблеми като грамотността на децата и четенето като цяло. Тази седмица писателят гостува в „Parnassus Books” – книжарницата на неговата колежка Ан Патчет в Нашвил – за „Световната нощ на книгата”. Участва и в онлайн събитие, подкрепящо четенето, заедно с баскетболната звезда от „НБА”, Дуейн Уейд. Миналата година пък взе участие в акция за даряването на 200 000 книги на американските войници.

Свързани заглавия
Джеймс Патерсън започва кампанията „Направете така, че децата ви да четат”
Джеймс Патерсън: Пиша книги, които хората искат да четат
Джеймс Патерсън отново оглави писателската класация на „Форбс”

Книги от Патерсън тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …