Начало / Свят / Тери Диъри слага край на поредицата „Страховитото в историята”

Тери Диъри слага край на поредицата „Страховитото в историята”

След 80 книги от детската историческа поредица „Страховитото в историята”, създадени в продължение на 25 години, Тери Диъри ще започне да пише за възрастни, съобщи „Индипендънт”.

Това заяви самият писател пред британското издание. Предстоящата да излезе „Deadly Days in History” ще бъде последната част.

„Естествено е тази поредица да достигне своя край. Направи добър рейд, по-добър от повечето детски серии. Достигнах точката на насищане. Ако продължа, трудът ми ще бъде приeман за даденост, което ще бъде жалко”, коментира Диъри. Сега той ще се захване с поредица за възрастни от 4 части.

Тери Диъри (67) е британски автор. Автор е на около 200 книги, продадени в над 25 милиона копия и разпространявани в 40 страни, включително в България. Най-известен е с детската си поредица „Страховитото в историята”, книгите, които комбинират хумор и ужаси, като имат и познавателен характер.  Покриват теми като Каменната епоха, Римската и Гръцката империя, Американската гражданска война, египетска и китайска история и т.н. Част от изданията от серията могат да бъдат намерени в български книжарници.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …

Един коментар

  1. Жалко! Чак сега разбирам.