Начало / България / Литературната рок група „LaText” с дебютен сингъл и концерт

Литературната рок група „LaText” с дебютен сингъл и концерт

Литературната рок група „LaText” са готови с дебютния си сингъл „Любовна херостратегия“, който ще представят на утре,4 април, от 20 ч в софийския клуб Maze, ул. „Христо Белчев“ 1 със специален концерт по повод първата си годишнина.

Парчето, записано в Ecomonic и Fulluna Studio и смесено и мастерирано от Ангел Пенчев – Ачо (ex-Клас), е в типичния за групата стил, съчетаващ деликатността на поезията със суровата енергия на алтернативния рок, с блус, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния. Освен „Любовна херостратегия“ ще прозвучат и най-новите композиции на четворката – „Офталмология на отсъствието“ и „Париж“, както и вече познатият им репертоар, но в нови аранжименти и със специални гости!

Заедно с „LaText” на сцената ще бъдат поетите Емануил А. Видински, Камелия Спасова и Иван Ланджев, китаристът Георги Георгиев от група „Остава“, както и румънският поет и пърформър Петер Шрагер.

Концертите на „LaText” са Spoken Word пърформанси, в които стиховете са част от композициите, те плуват над музиката и потъват в нея, но без да бъдат изпяти.

„LaText”  са Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани) .

До момента групата е осъществила множество самостоятелни концерти, както и участия  на няколко музикални, театрални и литературни фестивала – пловдивския „Улица Отец Паисий“, „Седмици на четенето“ в София, Малък сезон на ТР „Сфумато“, „София диша“, „София: Поетики“, „Поетични струни“ в Харманли и на фестивала „Улица Нов Живот – 20 години след Димитър Воев“.

Входът за концерта е свободен!

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …