Начало / Свят / Любовница на Доминик Строс-Кан написа роман за него

Любовница на Доминик Строс-Кан написа роман за него

Френската журналистка Марсела Якуб е написала книга за екс-шефа на МВФ Доминик Строс-Кан, на когото е била любовница от януари до август 2012 г. „Красавицата и звяра“ ще се появи на пазара на 27 февруари, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Родената в Аржентина Якуб, която пише за в. „Либерасион“, е била близка със Строс-Кан точно, когато се развихри с пълна сила скандала, според който бившият шеф на МВФ бил насилил камериерка в хотел в Ню Йорк. В самата книга авторката не споменава поименно Строс-Кан. Но в интервю за сп. „Нувел Обсерватьор“ тя уточни, че романът е посветен именно на него, но признава, че е смесила измислицата с реалността. „Ходът на аферата, местата, казаните думи, всичко това е истина“, твърди Якуб в интервюто. Що се отнася до описанията на сцените със секс, си е позволила доста фриволности. Например нарича главния герой „полумъж, полусвиня“, но според нея думата „прасе“ била комплимент.

През декември 2012 г. Строс-Кан се съгласи на извънсъдебно финансово уреждане на делото, по което беше обвинен от камериерка през 2011 г. за сексуално посегателство и заради което загуби поста си в МВФ.

Според откъси от книгата, които се появиха във френския печат, в нея са проследени както инцидентът в Ню Йорк, така и случаи във Франция, касаещи левия политик. Якуб казва, че е предупредила Строс-Кан, че пише книгата. Той изпрати писмо до „Нувел Обсерватьор“, в което не отрича връзката си с авторката на „Красавицата и звяра“, но обвинява Якуб „в прелъстяване, за да напише книга и използваща любовни чувства за финансов интерес“. Строс-Кан бил наредил на адвокатите си да разгледат възможностите за „борба с тази мерзост“.

Свързани заглавия
Доминик Строс-Кан се защитава с биография
Писателката Тристан Банон загуби срещу Доминик Строс-Кан
Нова книга разкрива грешките в процеса срещу Доминик Строс-Кан

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

37805

Франкфуртският панаир ще получи от държавата четири милиона евро

Ковид-кризата превърна важното събитие във виртуално Панаирните палати ще останат празни и така се опорочават …