Начало / Свят / Любовница на Доминик Строс-Кан написа роман за него

Любовница на Доминик Строс-Кан написа роман за него

Френската журналистка Марсела Якуб е написала книга за екс-шефа на МВФ Доминик Строс-Кан, на когото е била любовница от януари до август 2012 г. „Красавицата и звяра“ ще се появи на пазара на 27 февруари, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Родената в Аржентина Якуб, която пише за в. „Либерасион“, е била близка със Строс-Кан точно, когато се развихри с пълна сила скандала, според който бившият шеф на МВФ бил насилил камериерка в хотел в Ню Йорк. В самата книга авторката не споменава поименно Строс-Кан. Но в интервю за сп. „Нувел Обсерватьор“ тя уточни, че романът е посветен именно на него, но признава, че е смесила измислицата с реалността. „Ходът на аферата, местата, казаните думи, всичко това е истина“, твърди Якуб в интервюто. Що се отнася до описанията на сцените със секс, си е позволила доста фриволности. Например нарича главния герой „полумъж, полусвиня“, но според нея думата „прасе“ била комплимент.

През декември 2012 г. Строс-Кан се съгласи на извънсъдебно финансово уреждане на делото, по което беше обвинен от камериерка през 2011 г. за сексуално посегателство и заради което загуби поста си в МВФ.

Според откъси от книгата, които се появиха във френския печат, в нея са проследени както инцидентът в Ню Йорк, така и случаи във Франция, касаещи левия политик. Якуб казва, че е предупредила Строс-Кан, че пише книгата. Той изпрати писмо до „Нувел Обсерватьор“, в което не отрича връзката си с авторката на „Красавицата и звяра“, но обвинява Якуб „в прелъстяване, за да напише книга и използваща любовни чувства за финансов интерес“. Строс-Кан бил наредил на адвокатите си да разгледат възможностите за „борба с тази мерзост“.

Свързани заглавия
Доминик Строс-Кан се защитава с биография
Писателката Тристан Банон загуби срещу Доминик Строс-Кан
Нова книга разкрива грешките в процеса срещу Доминик Строс-Кан

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …