Начало / Автори / Братът на Джони Деп: Холивуд е ужасен

Братът на Джони Деп: Холивуд е ужасен

Даниел Деп е криминален писател и сценарист

 

Те имат една и съща майка, израснали са заедно и си приличат. Даниел Деп, братът на холивудската звезда Джони Деп, е криминален писател, който преди дни взе участие във виенската литературна криминощ, пише “Ди пресе”.

Писателят е работил години наред като сценарист, автор е на две книги и в момента работи върху трета. Тя е посветена на Холивуд. Главният герой Дейвид Шпандау – частен детектив, изкарва парите си във филмовата индустрия. Името не е избрано случайно – Шпандау е затворът в Западен Берлин, в който някога са били затворени военните престъпници.

Даниел Деп е роден през 1953 г. в Кентъки. Син е на сервитьорка, от малък израства с филми. Мечтата му била да снима по улиците с 16-милиметрова камера. След гимназията пише филмова критика, сменя няколко професии. Един ден Джони го повиква в Лос Анджелис, където тъкмо е сключил договор с филмова компания. Даниел се дърпал, тъй като не бил сигурен дали ще изтърпи атмосферата там. “Беше ужасно, точно както и предполагах”, казва той. Постоянната борба с филмовите компании за пари и позиции го изтощава. Двамата братя правят един общ филм – “Смелият” с Марлон Брандо, който не бива показан по американските кина. “В много отношения лентата беше неуспех, но въпреки това се гордея с нея”, казва Даниел Деп.

Накрая фирмите печелят битката и той си тръгва от Холивуд. Междувременно синът му е станал асистент-оператор и работи по 20 часа в атмосфера на нерви и крясъци.
Даниел все пак продължава да пише роли за звездите. “Имам голям проблем с култа към холивудските актьори – казва той. – Никой не им казва “не”, независимо какви грешки правят. Вие бихте ли искали да живеете така?”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Elfriede-Jelinek

Писателка, която възмути света, навършва 75

Заклеймявана и обожавана, тя казва първа много истини на глас Елфриде Йелинек прави невъзможното през …