Начало / Свят / Елиф Шафак ще бъде автор на фокус на Панаира на книгата в Лондон

Елиф Шафак ще бъде автор на фокус на Панаира на книгата в Лондон

Елиф Шафак ще бъде централна фигура на Панаира на книгата в Лондон през април, съобщи thebookseller.com. Събитието ще се проведе между 15-ти и 17-ти, а представянето на Шафак ще бъде на 16-ти. Предстоят да бъдат уточнени и останалите двама автори на фокус.Шафак има осем романа, написани и на турски, и на английски. Особено известни са „Любов” и „Чест”, които са преведени на български език и жънат успех и тук.

Писателката коментира:

„Историите правят разликата в моята страна, както и навсякъде по света. Те ни свързват през границите. Като дадат глас на безгласните, като видят невидимите, като предизвикват нетолерантните и фанатиците, разказвачите могат да поправят мостовете, които екстремистките идеологии разрушават, които се опитват да разделят човечността на „нас” срещу „тях”. За мен е удоволствие и чест да бъда автор на деня на Панаира на книгата в Лондон. „Ориента” ще срещне „Запада” в страната на историите, където светът е абсолютно кръгъл и всяко място е на еднакво разстояние от центъра. А центъра е любовта към литературата”.

Елиф Шафак е турска писателка, родена през1971 г. в Страсбург. Живее в Лондон, пише на турски и английски. Творчеството й представлява главно драматични истории за подтиснатите в ислямския свят. Българският читател я познава от книгите „Чест”, „Любов”, „Копелето от Истанбул” и „Черно мляко”.

Свързани заглавия
Чужди автори доминираха в Топ 10 през 2012 г.
Топ 20 на книжарници „Хеликон” за най-продавани книги през 2012 г.
Елиф Шафак получи престижното отличие на Франция Кавалер на изкуството и литературата
Елиф Шафак: Литературата не може да бъде принизявана до категории като националност или религия
Елиф Шафак: Да разширим кръгозора на нашите сърца и умове, независимо от религията

Книги от Елиф Шафак тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …