Начало / Свят / Номинираните за „Брадвичката на годината” бяха обявени

Номинираните за „Брадвичката на годината” бяха обявени

Номинираните за наградата на литературните критици „Брадвичката на годината” ( „Hatchet Job of the Year Award), бяха обявени, съобщи mediabistro.com. Призът, учреден през миналата година от редакторите на сайта theomnivore.co.uk, се дава за „най-ядната, смешна и остра критика към книга през годината”. Целта е да се подкрепи оригиналността и достойнството в литературната журналистика.

Сред възможните победители е Рон Чарлс, който написа са „Уошингтън Поуст”, че книгата на Мартин Еймис „Lionel Asbo” е „тромав роман”, изпълнен с „бланширани стереотипи”. Друг фаворит е Зоуи Хелър, която в „New York Review of Books” оцени мемоарите на Салман Рушди „Joseph Anton”, като „авторитетно самолюбие”. Тя добави: „Книгата е по-голяма и по-обширна от всякога. Рушди е този, който стана малък”.

Останалите номинирани са Крейг Браун върху „The Odd Couple” от Ричард Брадфорд, Ричард Еванс върху „Hitler: A Short Biography” от А. Н. Уилсън, Клеър Харман върху „Treasure Island” от Андрю Моушън, Камила Лонг върху „Aftermath” от Рейчъл Къск, Алън Маси върху „The Divine Comedy” от Крейг Рейн, Сюзан Муур върху „Vagina” от Наоми Улф. Победителят ще бъде обявен на 12 февруари.

Свързани заглавия
Адам Марс-Джоунс спечели „Брадвичката на годината”
Учредиха награда за критика – „Брадвичката на годината”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Радослав Бимбалов

Радослав Бимбалов: Идеята, че като си отидеш, ще си напълно сам, дава по-важен смисъл на настоящето

„Екстазис“ е новата книга на Радослав Бимбалов, която разказва за прераждането на един човек в името …