На фокус
Начало / България / Премиера на „Държавата-това съм аз!” в Столична библиотека

Премиера на „Държавата-това съм аз!” в Столична библиотека

Днес, 9 януари, от 18 ч в Столичната библиотека ще бъде представена книгата на проф. Кръстьо Петков „Държавата-това съм аз! (Социологически портрет на Бойко Борисов)”.

В интервю за БГНЕС проф. Кръстьо Петков заяви, че Бойко Борисов спада към кръга на силно авторитарните личности и заедно с това към тези, които са склонни при определени обстоятелства да преминат към режим на диктатура, персонална диктатура. Това не е само негов проблем. Това е проблем на България, на цялата ни нация и на Европейския съюз, засега подценяван от силните хора в Брюксел, добавя социологът. „Формално погледнато той е праволинеен, тъй като демонстрира енергия, и то завидна енергия. Освен това често изважда на показ ситуации и случки, в които без много да мисли поставя на мястото хора, които са сбъркали, дори и от собствената му партия.

Заглавието на книгата е заимствано от емблематичната фраза на Луи XIV. Това не беше моето оригинално работно заглавие, но след консултации с вещи хора в книгоиздаването, редактори и т. н.се спряхме на него. Самият Борисов, аз поне не знам, не си е позволявал да повтори тази фраза и по този начин да даде една заявка, да хвърли една претенция, но с цялостното си поведение от момента на вземането на властта, действията му от август 2009 година досега показва, че той се дефинира и иска да бъде възприеман като стопанина на държавата, затова не бих казал, че можем да намерим една фраза в тези над 50 цитата, които са в приложение, между другото те са заимствани от „Дойче веле“, фраза, която да изразява неговата същност.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …