Начало / Автори / „Лос Анджелис таймс” насърчи дебюта в зряла възраст

„Лос Анджелис таймс” насърчи дебюта в зряла възраст

Редакцията дава за пример 5 успешни писатели, които прописали по-късно

 

От редакцията на „Лос Анджелис таймс” горещо съветват всеки, който има желание и се е занимавал с писане, да не се колебае да опита късмета си. Статията дава за пример следните писатели, които са пробили по-късно на литературния пазар и са на върха на славата си днес:

Майкъл Конъли, роден в Онтарио, Канада, 1956 г. бил запален по криминалните творби от майка си. Вдъхновен от Реймънд Чандлър, Конъли писал първо за вестник „Форт Лодърдейл Нюз”, след това и за „Лос Анджелис таймс”. Първият му роман „Черното ехо” бил публикуван през 1992 г., когато авторът бил на 36. Впоследствие Конъли спечелил „Пулицър” и „Едгар”.

Шарлейн Харис, родена в Мисисипи през 1951 г., писала поеми и пиеси преди да започне с мистерии. Нейната първа книга „Сладко и смъртоносно” била публикувана през 1981 г., когато тя е на 30 години. Печелила е „Агата”.

 

Несбьо, роден в Норвегия през 1960 г., е работил като журналист и агент на борсата преди да публикува първия си роман „The Bat Man”. Това се случва през 1997 г., когато той е на 37. Печелил е „Едгар”.

 

Джеймс Патерсън, роден 1947 г. в Ню Йорк, започнал да пише, след като направил кариера в рекламния бизнес. Първият му роман е „Завръщането на паяка” и е публикуван през 1993 г., когато е на 46 години. И той е носител на „Едгар”.

 

Джералдин Брукс, родена 1955 г. в Австралия, е работила като журналистка преди да напише първата си книга „Деветте части на желанието” през 1994 г. Тогава тя е на 39. Печели „Пулицър” през 2005 г. за романа си „Март”.

Общото между тези писатели е, че всички сега са над 50, били са над 30-годишни, когато първите им книги са публикувани. Всички са печелили големи награди. Трима са били журналисти. И на петимата първите им книги са били успешни. Четири от тях са публикувани в златната ера на издаването – 90-те години.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …