Начало / Автори / „Лос Анджелис таймс” насърчи дебюта в зряла възраст

„Лос Анджелис таймс” насърчи дебюта в зряла възраст

Редакцията дава за пример 5 успешни писатели, които прописали по-късно

 

От редакцията на „Лос Анджелис таймс” горещо съветват всеки, който има желание и се е занимавал с писане, да не се колебае да опита късмета си. Статията дава за пример следните писатели, които са пробили по-късно на литературния пазар и са на върха на славата си днес:

Майкъл Конъли, роден в Онтарио, Канада, 1956 г. бил запален по криминалните творби от майка си. Вдъхновен от Реймънд Чандлър, Конъли писал първо за вестник „Форт Лодърдейл Нюз”, след това и за „Лос Анджелис таймс”. Първият му роман „Черното ехо” бил публикуван през 1992 г., когато авторът бил на 36. Впоследствие Конъли спечелил „Пулицър” и „Едгар”.

Шарлейн Харис, родена в Мисисипи през 1951 г., писала поеми и пиеси преди да започне с мистерии. Нейната първа книга „Сладко и смъртоносно” била публикувана през 1981 г., когато тя е на 30 години. Печелила е „Агата”.

 

Несбьо, роден в Норвегия през 1960 г., е работил като журналист и агент на борсата преди да публикува първия си роман „The Bat Man”. Това се случва през 1997 г., когато той е на 37. Печелил е „Едгар”.

 

Джеймс Патерсън, роден 1947 г. в Ню Йорк, започнал да пише, след като направил кариера в рекламния бизнес. Първият му роман е „Завръщането на паяка” и е публикуван през 1993 г., когато е на 46 години. И той е носител на „Едгар”.

 

Джералдин Брукс, родена 1955 г. в Австралия, е работила като журналистка преди да напише първата си книга „Деветте части на желанието” през 1994 г. Тогава тя е на 39. Печели „Пулицър” през 2005 г. за романа си „Март”.

Общото между тези писатели е, че всички сега са над 50, били са над 30-годишни, когато първите им книги са публикувани. Всички са печелили големи награди. Трима са били журналисти. И на петимата първите им книги са били успешни. Четири от тях са публикувани в златната ера на издаването – 90-те години.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …