Начало / Интервюта / Марияна Добранова: Моята цел е да направя астрологията по-достъпна за хората

Марияна Добранова: Моята цел е да направя астрологията по-достъпна за хората

Марияна Добранова е родена в Пловдив, зодия Скорпион. Преди години приятелка й подарява първата книга за зодии, Марияна все още не знае, че един ден астрологията ще стане нейна професия. Запознава се с известния астролог Иван Станчев (1968-2007), става една от най-добрите му ученички и това променя живота й. Автор е на четири астрологични книги. Известна е от телевизионния екран с астро прогнозите си. В четвъртък, 15 ноември, в столичната книжарница „Хеликон-България” ще бъде представена последната й книга «2012-та Plan B: Как да продължим в Ерата на Водолея”.
……………………………………………………………

Как “Ерата на Водолея” обяснява времето, в което живеем?
–    Ерата на Водолея е бъдещето. Този знак се свързва с всичко, което предстои и затова е важно да се отнасяме сериозно към него. За всеки от нас е важно какво ще ни донесе новото време.

Защо астролозите са скептично настроени към пророчеството на  маите.  Какво ще се случи на 21.12.2012 ?
–    Защото в астрологичен план тази дата не ни казва нищо особено. През 2012г. има няколко други дати, по-интересни от нея.

Мислиш ли, че апокалиптичните прогнози са с цел да се отклони вниманието на хората от много по-страшни социални проблеми, например изкуствено създадената финансова криза?
–    Има логика. Медиите обичат лошите новини и това не е изненада за никого. Друг е въпросът колко е коректно да се плашат хората, които и без това са достатъчно притеснени.Правилното нещо е да се обясни, че ако наистина искат някакви промени трябва да се вгледат първо в себе си.

Вероятно е имало предпоставки за земетресението в края на пролетта. Защо никой астролог не предупреди. Изпълзяха по-късно всякакви врачки и  гадатели, което допълнително вся паника.
–    И да е имало е много трудно да бъде прогнозирано подобно явление. Съмнявам се, че някой изобщо е гледал в тази посока. Що се отнася до врачките, няма проблем да се говори за събития след като са се  случили. Наистина не съм чула някой да е  прогнозирал катаклизми на балканите. Но аварията във Фукушима беше прогнозирана от някои астролози.

Твоят “PLAN B” е твърде позитивен. Какво да научим от всеки знак са буквално уроци, онагледени и с притчи.
–    Не бих казала,че книгата е прекалено позитивна. В нея съм написала кои хубави черти можем да вземем от всеки знак, и кои лоши да избягваме.Това са общовалидни ценности и всеки има какво да научи. Вярвам, че притчите помагат  в тази посока.

Спрягат те като една от любимите и талантливи ученички на покойния Иван Станчев.
–    Иван беше мой  учител и приятел. Всички, с които учихме заедно, са мои приятели. Помагаме си и се виждаме понякога. Имаме общи спомени и за нас е важно да продължим делото му. За съжаление много малко от тях се занимават активно с астрология.

Какво мислиш за модерното напоследък явление “Хюман дизайн”?
–    Не съм привърженик на тази система.Тя изключва опита и интуицията на астролога. Това е една добра компютърна програма.

Книгите ти  разглеждат отделни астрологични  качества : «Зодии на вкус», «Зодии на път», « Как да обичаме според зодията», «2012-та Plan B: Как да продължим в Ерата на Водолея”.
–    Да. Това е приятен и забавен аспект на астрологията. Моята цел е да я направя по-достъпна за хората.

Би ли написала книга “ Зодии и престъпност”, с акцент върху тъмните страни на всеки знак ?
–    Работя по подобен проект, но засега е тайна.

Интервюто взе Людмила Еленкова

Книгите на Марияна Добранова тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Coverjpg

Съвременна клайнианска психоанализа

Юлия ПЕТКОВА След сборника „Психоанализа в България: тук и сега“, подписан от български аналитици и …

Един коментар

  1. „…всеки път когато завършваме поредната сауна, ние си представяме как хората ѝ се радват и се стремим да и придадем индивидуален чар. Когато правиш нещо със сърцето си, чувстваш как всяка сауна излязла от ръцете ти взема частица от теб и ти си горд, когато видиш снимки на щастливи хора, каквито получаваме ежедневно, което ни кара да вярваме, че имаме най – добрата професия…” Ари Яатеенмаки – работник в Саубел.