Начало / Интервюта / Марияна Добранова: Моята цел е да направя астрологията по-достъпна за хората

Марияна Добранова: Моята цел е да направя астрологията по-достъпна за хората

Марияна Добранова е родена в Пловдив, зодия Скорпион. Преди години приятелка й подарява първата книга за зодии, Марияна все още не знае, че един ден астрологията ще стане нейна професия. Запознава се с известния астролог Иван Станчев (1968-2007), става една от най-добрите му ученички и това променя живота й. Автор е на четири астрологични книги. Известна е от телевизионния екран с астро прогнозите си. В четвъртък, 15 ноември, в столичната книжарница „Хеликон-България” ще бъде представена последната й книга «2012-та Plan B: Как да продължим в Ерата на Водолея”.
……………………………………………………………

Как “Ерата на Водолея” обяснява времето, в което живеем?
–    Ерата на Водолея е бъдещето. Този знак се свързва с всичко, което предстои и затова е важно да се отнасяме сериозно към него. За всеки от нас е важно какво ще ни донесе новото време.

Защо астролозите са скептично настроени към пророчеството на  маите.  Какво ще се случи на 21.12.2012 ?
–    Защото в астрологичен план тази дата не ни казва нищо особено. През 2012г. има няколко други дати, по-интересни от нея.

Мислиш ли, че апокалиптичните прогнози са с цел да се отклони вниманието на хората от много по-страшни социални проблеми, например изкуствено създадената финансова криза?
–    Има логика. Медиите обичат лошите новини и това не е изненада за никого. Друг е въпросът колко е коректно да се плашат хората, които и без това са достатъчно притеснени.Правилното нещо е да се обясни, че ако наистина искат някакви промени трябва да се вгледат първо в себе си.

Вероятно е имало предпоставки за земетресението в края на пролетта. Защо никой астролог не предупреди. Изпълзяха по-късно всякакви врачки и  гадатели, което допълнително вся паника.
–    И да е имало е много трудно да бъде прогнозирано подобно явление. Съмнявам се, че някой изобщо е гледал в тази посока. Що се отнася до врачките, няма проблем да се говори за събития след като са се  случили. Наистина не съм чула някой да е  прогнозирал катаклизми на балканите. Но аварията във Фукушима беше прогнозирана от някои астролози.

Твоят “PLAN B” е твърде позитивен. Какво да научим от всеки знак са буквално уроци, онагледени и с притчи.
–    Не бих казала,че книгата е прекалено позитивна. В нея съм написала кои хубави черти можем да вземем от всеки знак, и кои лоши да избягваме.Това са общовалидни ценности и всеки има какво да научи. Вярвам, че притчите помагат  в тази посока.

Спрягат те като една от любимите и талантливи ученички на покойния Иван Станчев.
–    Иван беше мой  учител и приятел. Всички, с които учихме заедно, са мои приятели. Помагаме си и се виждаме понякога. Имаме общи спомени и за нас е важно да продължим делото му. За съжаление много малко от тях се занимават активно с астрология.

Какво мислиш за модерното напоследък явление “Хюман дизайн”?
–    Не съм привърженик на тази система.Тя изключва опита и интуицията на астролога. Това е една добра компютърна програма.

Книгите ти  разглеждат отделни астрологични  качества : «Зодии на вкус», «Зодии на път», « Как да обичаме според зодията», «2012-та Plan B: Как да продължим в Ерата на Водолея”.
–    Да. Това е приятен и забавен аспект на астрологията. Моята цел е да я направя по-достъпна за хората.

Би ли написала книга “ Зодии и престъпност”, с акцент върху тъмните страни на всеки знак ?
–    Работя по подобен проект, но засега е тайна.

Интервюто взе Людмила Еленкова

Книгите на Марияна Добранова тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …

Един коментар

  1. „…всеки път когато завършваме поредната сауна, ние си представяме как хората ѝ се радват и се стремим да и придадем индивидуален чар. Когато правиш нещо със сърцето си, чувстваш как всяка сауна излязла от ръцете ти взема частица от теб и ти си горд, когато видиш снимки на щастливи хора, каквито получаваме ежедневно, което ни кара да вярваме, че имаме най – добрата професия…” Ари Яатеенмаки – работник в Саубел.