Начало / България / Антология на съвременната българска поезия излезе в Лондон

Антология на съвременната българска поезия излезе в Лондон

„На края на света: съвременна поезия от България”  –  това е заглавието на двуезичната антология с 18 български поети в превод на Джонатан Дън, представена в Лондон на 31 октомври, съобщи БНР.  

Книгата е издадена от Shearsman Books, съставител е Цветанка Еленкова – поетеса и преводач. Проектът е подкрепен от министерството на културата и културния институт към министерството на външните работи.

В антологията са включени авторите: Иван Теофилов, Цветан Марангозов, Константин Павлов, Любомир Левчев, Николай Кънчев, Биньо Иванов, Иван Цанев, Екатерина Йосифова, Илко Димитров, Силвия Чолева, Петър Чухов, Кристин Димитрова, Яна Букова, Цветанка Еленкова, Марин Бодаков, Йордан Ефтимов, Надя Радулова, Николай Атанасов, съобщи slovesa.net.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …

3 Коментари

  1. По-добре да беше класическа струва ми се. Но все пак… ако наиситна са подбрали хубави творби, ок.

  2. читател

    А къде са поетите от средата на света?!Този подбор не е антологичен,а субективистично абсурден.На кой извратен мозък хрумна да сложи К.Павлов редом с мяукащите Евтимов и Бодаков?

  3. читател

    И къде се е наредила съставителката сред поетите?!Бъдещето ще ви отвее като плява от зърното, колкото и да се увивате покрай него