Начало / Любопитно / „Признанията на Катерина Медичи“ от Кристофър У. Гортнър (анотация)

„Признанията на Катерина Медичи“ от Кристофър У. Гортнър (анотация)

След успеха на един от най-вълнуващите исторически трилъри – „Тайната на Тюдорите“, излиза втори роман от Кристофър У. Гортнър – „Признанията на Катерина Медичи“.  Авторът, който доказа таланта си с нетрадиционния подход при представянето на династията на Тюдорите с привкус на историческа загадка, пише също толкова завладяващо и в традиционно историческия жанр, какъвто е „Признанията на Катерина Медичи“.

Книгата е не само вълнуващ разказ за една жена превърнала се в легенда, описана с необходимата историческа достоверност, но и разкрива много непознати факти за най-противоречивата кралица в историята на Франция.

Италианка по произход, Катерина е последната законна наследница на рода Медичи, съвременница на Елизабет и свекърва на Мария Стюарт, шотландската кралица. Тя остава вдовица с малки деца и се изправя пред един от най-жестоките конфликти на времето си, борейки се да спаси Франция и династията си от унищожение. Акцентът на романа е върху живота на Катерина във Франция, която тя обича като своя родина, върху способността на едно момиче да се задържи в двора сред клюки и присмехулни погледи, за една жена, която посвещава живота си

„Признанията на Катерина Медичи“  тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225048_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 септември – 20 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Танцувай с мен от Сюзън Елизабет Филипс 2. Живот в скалите от …

Един коментар

  1. николова вики

    КНИГАТА Е НАПИСАНА С МНОГО ЗНАНИЕ И ИСТОРИЧЕСКА ТОЧНОСТ.
    МНОГО Е УВЛЕКАТЕЛНА…ЧЕТЕ СЕ НА ЕДИН ДЪХ…И ТИ СЕ ИСКА ОЩЕ И ОЩЕ И ДА НЕ СВЪРШВА.
    АКО ВСЕ ОЩЕ НЕ СТЕ СИ Я ЗАКУПИЛИ…ПОБЪРЗАЙТЕ,ЗАЩОТО НАИСТИНА СИ СТРУВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ.