Начало / Любопитно / „Признанията на Катерина Медичи“ от Кристофър У. Гортнър (анотация)

„Признанията на Катерина Медичи“ от Кристофър У. Гортнър (анотация)

След успеха на един от най-вълнуващите исторически трилъри – „Тайната на Тюдорите“, излиза втори роман от Кристофър У. Гортнър – „Признанията на Катерина Медичи“.  Авторът, който доказа таланта си с нетрадиционния подход при представянето на династията на Тюдорите с привкус на историческа загадка, пише също толкова завладяващо и в традиционно историческия жанр, какъвто е „Признанията на Катерина Медичи“.

Книгата е не само вълнуващ разказ за една жена превърнала се в легенда, описана с необходимата историческа достоверност, но и разкрива много непознати факти за най-противоречивата кралица в историята на Франция.

Италианка по произход, Катерина е последната законна наследница на рода Медичи, съвременница на Елизабет и свекърва на Мария Стюарт, шотландската кралица. Тя остава вдовица с малки деца и се изправя пред един от най-жестоките конфликти на времето си, борейки се да спаси Франция и династията си от унищожение. Акцентът на романа е върху живота на Катерина във Франция, която тя обича като своя родина, върху способността на едно момиче да се задържи в двора сред клюки и присмехулни погледи, за една жена, която посвещава живота си

„Признанията на Катерина Медичи“  тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …

Един коментар

  1. николова вики

    КНИГАТА Е НАПИСАНА С МНОГО ЗНАНИЕ И ИСТОРИЧЕСКА ТОЧНОСТ.
    МНОГО Е УВЛЕКАТЕЛНА…ЧЕТЕ СЕ НА ЕДИН ДЪХ…И ТИ СЕ ИСКА ОЩЕ И ОЩЕ И ДА НЕ СВЪРШВА.
    АКО ВСЕ ОЩЕ НЕ СТЕ СИ Я ЗАКУПИЛИ…ПОБЪРЗАЙТЕ,ЗАЩОТО НАИСТИНА СИ СТРУВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ.