Начало / България / 2500 нови книги в библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен

2500 нови книги в библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен

До края на година във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен ще се влязат над 2500 нови книги набавени по проект „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност”, съобщи sliven.net. Проектът се финансира от българското правителство и е пряко насочен към попълване с книги и други информационни източници на фондовете на българските библиотеки.

Проектът на РБ ”Сава Доброплодни” е на стойност 15 000 лв. разпределени в два транша. Книгите, които библиотеката е включила в проектното задание са от над 70 издателства и са из областите философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, счетоводство, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история и др., художествена литература за деца и за възрастни, а също и ценни справочни издания. Ще бъдат набавени и над 250 речници, енциклопедии, учебници, учебни помагала и художествена литература на английски, немски, френски, испански и руски езици в помощ на чуждоезиковото обучение. Над 1000 тома книги ще постъпят и като дарение от издателствата включени в проекта на библиотеката.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …

Един коментар

  1. Проектът на РБ ”Сава Доброплодни” е на стойност 15 000лв./ максимална стойност определена за финансиране тази година/ разпределени в два транша. Книгите, които библиотеката е включила в проектното задание са от над 70 издателства и са из областите философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, счетоводство, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история и др., художествена литература за деца и за възрастни, а също и ценни справочни издания. Ще бъдат набавени и над 250 речници, енциклопедии, учебници, учебни помагала и художествена литература на английски, немски, френски, испански и руски езици в помощ на чуждоезиковото обучение. Над 1000 тома книги ще постъпят и като дарение от издателствата включени в проекта на библиотеката.