Начало / България / 2500 нови книги в библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен

2500 нови книги в библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен

До края на година във фондовете на Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен ще се влязат над 2500 нови книги набавени по проект „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност”, съобщи sliven.net. Проектът се финансира от българското правителство и е пряко насочен към попълване с книги и други информационни източници на фондовете на българските библиотеки.

Проектът на РБ ”Сава Доброплодни” е на стойност 15 000 лв. разпределени в два транша. Книгите, които библиотеката е включила в проектното задание са от над 70 издателства и са из областите философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, счетоводство, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история и др., художествена литература за деца и за възрастни, а също и ценни справочни издания. Ще бъдат набавени и над 250 речници, енциклопедии, учебници, учебни помагала и художествена литература на английски, немски, френски, испански и руски езици в помощ на чуждоезиковото обучение. Над 1000 тома книги ще постъпят и като дарение от издателствата включени в проекта на библиотеката.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …

Един коментар

  1. Проектът на РБ ”Сава Доброплодни” е на стойност 15 000лв./ максимална стойност определена за финансиране тази година/ разпределени в два транша. Книгите, които библиотеката е включила в проектното задание са от над 70 издателства и са из областите философия, психология, религия, социология, политология, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, счетоводство, изкуство, архитектура, езикознание, литературознание, география, история и др., художествена литература за деца и за възрастни, а също и ценни справочни издания. Ще бъдат набавени и над 250 речници, енциклопедии, учебници, учебни помагала и художествена литература на английски, немски, френски, испански и руски езици в помощ на чуждоезиковото обучение. Над 1000 тома книги ще постъпят и като дарение от издателствата включени в проекта на библиотеката.