Начало / Свят / Станаха ясни книгите, които ще се раздават на „Световната нощ на книгата” 2013

Станаха ясни книгите, които ще се раздават на „Световната нощ на книгата” 2013

Книгите, които ще се раздават от доброволци на инициативата „Световната нощ на книгата”, бяха обявени, съобщи „USA Today”. Те са най-разнообразни – от класики до модерни бестселъри. Сред тях са „The Handmaid’s Tale” от Маргарет Атууд, „Да играеш за пица” от Джон Гришам, „Кешбол” от Майкъл Луис, „Добри поличби” от Тери Пратчет и Нийл Геймън, „The Lightning Thief” от Рик Риърдън, „Дамска детективска агенция №1” от Алегзандър Маккол Смит, „451 градуса по Фаренхайт” от Рей Бредбъри, „Looking for Alaska” от Джон Грийн и др. Заглавията са общо 30.

През нощта на 23 април догодина в САЩ, Обединеното кралство, Ирландия и Германия доброволци любители на литературата ще се съберат и ще си разменят копия от избраните заглавия. Само в САЩ се очаква да бъдат раздадени 500 000 издания. През миналогодишното издание творби бяха раздавани, освен на събитието, в затвори, училища, индиански резервати, здравни клиники и барове. Подобно нещо се очаква и през 2013 г. Всеки желаещ да се присъедини към инициативата може да се запише в официалния сайт worldbooknight.org. Срокът за кандидатстване е до 23 април.

„Световната нощ на книгата” стартира през 2010 г. във Великобритания по идея на Джейми Бинг – влиятелен британски литературен агент.

Свързани заглавия
Основателят на „Световната нощ на книгата”: Нуждаем се от истории

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1.SILVI 1 MONUMENT VALLEY

Силвана Грънчарова: Дишам, значи живея!

58 упражнения от една тънка книжка могат да ни променят завинаги Те са част от …