Начало / България / Сабина Кърлева е носителят на първа награда от конкурса „Веселин Ханчев“

Сабина Кърлева е носителят на първа награда от конкурса „Веселин Ханчев“

Сабина Кърлева взе първата награда в Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ – Стара Загора’2012, съобщи „Дарик”. След броени дни младата дама навършва 26 години. В момента тя учи магистратура в Германия и не присъства на официалното награждаване. Творбата, за която получи „Златното яйце“ се казва „Истанбул“.

Общо 78 участници от цялата страна се включиха със свои творби в 29-тото издание на конкурса. Тричленното жури, с председател Камелия Спасова, определи две втори и две трети награди. Съответно на второ място са Андрияна Спасова за стихотворението „Туп“. Андрияна е на 25 години от София. Тя си раздели признанието с 23-годишния Димитър Манолов от Пловдив. Отличията за трето място отидоха при двама адаши Димитър Ганев и Димитър Калчев. Ганев заинтригува публиката със стихотворението „Все повече приличаш на растение“, а Калчев с „Вселената, превърната в неделен следобед“.
Фурор предизвика представянето на стихотворението на отличения с поощрение Мартин Колев от Бургас. Неговите „Ключове“ взривиха с аплодисменти Античната улица в Регионалния исторически музей в Стара Загора.

Освен „Златното яйце“  беше връчена и наградата „Икар“ за изключителни постижения в областта на изкуствата и науката. Тя беше дадена на Галина Костова – ученичка от ХІІ клас.Тя призова своите връстниците  да четат повече.

След награждаването беше представена стихосбирката „Въжеиграчът“ на Никола Петров, носител на Голямата награда от 2011 година.

Прочетете още

4691107-profimedia-0412178693

Семейство отглежда децата си в училищен автобус

Малките растат с пътешествия и книги Пътуващата история на американското семейство Паасхаус започва почти по …

Един коментар

  1. Честито на наборката Андри!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *