Начало / България / „Тълковен речник” ще бъде представен в „Хеликон-Витоша”

„Тълковен речник” ще бъде представен в „Хеликон-Витоша”

„Тълковен речник” – сборник с есета от Юри Лазаров, ще бъде представена в столичната книжарница „Хеликон-Витоша” на 7 ноември, сряда, от 18 ч.

Въпреки че е роден в столицата, авторът предпочита да гледа пясъка край морето, острова Свети Иван, тревата в селския си двор, старата круша до старата си къща там, боровите гори по хълмовете. Там се чувства по-добре и той може на спокойствие да си играе с думите. Мечтата му е да превърне София във виртуален град – хем да знае, че го има, хем да е далече от него и да си общуват с приятелите там чрез интернет.

Юри Лазаров е роден през 1953 г. Завършва журналистика в СУ „Св. Климент Охридски” и кинодраматургия във (тогава) ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”. Работил е в културните отдели на различни вестници и списания, както и в Министерството на външните работи. Близо 10 години е бил заместник генерален директор „Печатни издания” на БТА. Забавната му книга „Чичо Весо Облия (упражнения по стил)” (2006 г.), разказваща една история по различни начини за преживявания на къмпинг „Градина”, беше номинирана за литературната награда „Хеликон”. Лазаров е настоящият председател на журито на наградата „Хеликон”.

Свързани заглавия
„Тълковен речник“ от Юри Лазаров (откъс)

„Тълковен речник“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …