Начало / България / Ина Иванова с голямата награда от конкурса за сборници с кратки разкази „Минко Неволин”

Ина Иванова с голямата награда от конкурса за сборници с кратки разкази „Минко Неволин”

Ина Иванова от Пловдив е първият носител на голямата награда от  Националния литературен конкурс за сборници с кратки разкази „Минко Неволин”. Церемонията по награждаването се е състояла в читалището на Карнобат, съобщи liternet.bg. Тя беше отличена от жури в състав – Деян Енев ,Валентина Радинска и Димитър Танев, за „Името на неделята”, нейният втори сборник.

Ето и останалите наградени:
–  първа награда  за Йорданка Белева за сборника си „Надморската височина на любовта”
– втора награда за Иван Сухиванов от Бургас за „Бягства”
– трета награда за Оля Стоянова за „Какво сънуват вълците”

Автори от цялата страна, на различни възрасти, с различно богати творчески биографии са изпратили 22 книги, за да се включат в първия национален литературен конкурс за сборници с кратки разкази „Минко Неволин“. Сред тях е имало дебютанти, има и добре познати имена.

Националният конкурс носи името на родения в Карнобат български поет, драматург и писател Минко Неволин като израз на признателност към паметта и творчеството му.
Конкурсът цели да привлече вниманието на значими за българската култура личности към културния процес в Карнобат и да даде шанс на талантливи разказвачи да популяризират новите си книги.
Организатори на литературния конкурс са Община Карнобат, Археологическият музей в града, НЧ „Димитър Полянов 1862 г.” и Съюзът на българските писатели.
Минко Неволин заема особено място в територията на духа на Карнобат. Позабравен, почитан, силно доловим в културните традиции на града, но и слабо познат за по-младото поколение, Минко Неволин бе представен чрез краткия документален филм на Меглена Златева и Иван Дойчев от Общинския информационен център – Карнобат.

Фото: toross.blog.bg

Свързани заглавия
Национален конкурс за сборник с кратки разкази на името на Минко Неволин

„Името на неделята” тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

225048_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (14 септември – 20 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Танцувай с мен от Сюзън Елизабет Филипс 2. Живот в скалите от …