Начало / България / Ина Иванова с голямата награда от конкурса за сборници с кратки разкази „Минко Неволин”

Ина Иванова с голямата награда от конкурса за сборници с кратки разкази „Минко Неволин”

Ина Иванова от Пловдив е първият носител на голямата награда от  Националния литературен конкурс за сборници с кратки разкази „Минко Неволин”. Церемонията по награждаването се е състояла в читалището на Карнобат, съобщи liternet.bg. Тя беше отличена от жури в състав – Деян Енев ,Валентина Радинска и Димитър Танев, за „Името на неделята”, нейният втори сборник.

Ето и останалите наградени:
–  първа награда  за Йорданка Белева за сборника си „Надморската височина на любовта”
– втора награда за Иван Сухиванов от Бургас за „Бягства”
– трета награда за Оля Стоянова за „Какво сънуват вълците”

Автори от цялата страна, на различни възрасти, с различно богати творчески биографии са изпратили 22 книги, за да се включат в първия национален литературен конкурс за сборници с кратки разкази „Минко Неволин“. Сред тях е имало дебютанти, има и добре познати имена.

Националният конкурс носи името на родения в Карнобат български поет, драматург и писател Минко Неволин като израз на признателност към паметта и творчеството му.
Конкурсът цели да привлече вниманието на значими за българската култура личности към културния процес в Карнобат и да даде шанс на талантливи разказвачи да популяризират новите си книги.
Организатори на литературния конкурс са Община Карнобат, Археологическият музей в града, НЧ „Димитър Полянов 1862 г.” и Съюзът на българските писатели.
Минко Неволин заема особено място в територията на духа на Карнобат. Позабравен, почитан, силно доловим в културните традиции на града, но и слабо познат за по-младото поколение, Минко Неволин бе представен чрез краткия документален филм на Меглена Златева и Иван Дойчев от Общинския информационен център – Карнобат.

Фото: toross.blog.bg

Свързани заглавия
Национален конкурс за сборник с кратки разкази на името на Минко Неволин

„Името на неделята” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230517-WA0006

1 юни в детска стая „Хеликон“

И да не ни се вярва, юни месец дойде, по-точно втурна се презглава, както само децата …