Начало / България / Роман стана част от каузата за борба с рака

Роман стана част от каузата за борба с рака

„Отива една жена при лекаря“, популярната книга на холандския писател Рей Клуун, излиза на българския книжен пазар в нов тираж от 2000 безплатни копия, с които се цели да се привлече внимание към рака на гърдата, съобщи издателство „Жанет 45”.

Зад инициативата стоят Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания, издателството „Жанет 45“ и рекламна агенция „Реформа“.

С проекта организаторите се надяват историята да провокира по-чести прегледи сред достигналите до нея, както се е случило с много от читателите й през последните години. Книгата може да се поръча от фейсбук страницата „Отива една жена при лекаря“.
Всяка книга има уникален код, чрез който се проследява нейния път. При получаване на книгата, е необходимо да се въведе този код в секцията „Регистрирай книга“ във фейсбук страницата на проекта.

„Отива една жена при лекаря“ е разказ за смъртоносна болест, лишен от безвкусна показност и фалшива сантименталност. С директен и прям стил, който подобно на диагнозата удря като с чук, без срам, но и без театралничене и винаги с чувство за хумор, авторът успява още от първите страници да грабне читателя и да извика сълзи в очите му. С развитието на болестта разстройващите ситуации в болниците, проницателните описания на лекари и терапевти се редуват с много сърцераздирателни моменти. В същото време „Отива една жена при лекаря“ е сам по себе си една ода за любовта. Този роман ще накара всеки да пролее реки от сълзи, но в крайна сметка е жизнеутвърждаващ и оптимистичен.

Интервю с Рей Клуун тук
Книги от Рей Клуун тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

За жените и солта_корица

Роман за невидимите нишки, които ни свързват, и за оковите, на които сами се осъждаме

Роман разказва историята на пет поколения жени от времето на революцията на Кастро в Куба …

Един коментар

  1. Двама приятели си говорят: – Абе, ти твойта жена биеш ли я? – Аааа, много рядко: сутрин, обед и чаааааак вечерта.