Начало / Свят / Автобиографията на футболиста Златан Ибрахимович е номинирана за наградата „Аугуст”

Автобиографията на футболиста Златан Ибрахимович е номинирана за наградата „Аугуст”

Автобиографията на футболиста Златан Ибрахимович е номинирана за авторитетната шведска литературна награда „Аугуст”, съобщи topsport.ibox.bg. Книгата на скандалния нападател е широко коментирана в родината и се превърна в безспорен пазарски хит.“Аз съм Златан Ибрахимович“ е написана съвместно с журналиста Давид Лагеркранц.

Книгата разказва за трудното детство на Ибрахимович в бедния краен квартал „Росенгард”, който се намира в южната част на Малмьо, за неговия възход като футболист и анекдоти от професионалната му кариера, най-вече от престоя му в „Барселона”.

Излязла през ноември 2011 година, „Аз съм Златан Ибрахимович“ става един от най-големите успехи в историята на книгоиздаването в Швеция с продадени повече от половин милион екземпляра в страна с около 10 милиона, които четат на шведски език. Предстои превод на книгата на френски език през 2013 година.

„Аз съм Златан Ибрахимович“ ще бъде в конкуренция за наградата „Аугуст“ с две книги за доминацията на мъжете в икономиката, с разказ за пътуване в Суринам и с биографиите на шведската писателка Ан Шарлот Лефлер и на дипломата Раоул Валенберг.

Свързани заглавия
Ще излезе автобиография на Златан Ибрахимович

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ac7656dc-8e2b-4084-967a-778b376c80e5

Преследвана в Китай писателка е фаворит за Нобел

Победителят засега на практика е непредвидим Дън Сяохуа има най-големи шансове според букмейкърите – коефициентът …