Начало / Свят / Автобиографията на футболиста Златан Ибрахимович е номинирана за наградата „Аугуст”

Автобиографията на футболиста Златан Ибрахимович е номинирана за наградата „Аугуст”

Автобиографията на футболиста Златан Ибрахимович е номинирана за авторитетната шведска литературна награда „Аугуст”, съобщи topsport.ibox.bg. Книгата на скандалния нападател е широко коментирана в родината и се превърна в безспорен пазарски хит.“Аз съм Златан Ибрахимович“ е написана съвместно с журналиста Давид Лагеркранц.

Книгата разказва за трудното детство на Ибрахимович в бедния краен квартал „Росенгард”, който се намира в южната част на Малмьо, за неговия възход като футболист и анекдоти от професионалната му кариера, най-вече от престоя му в „Барселона”.

Излязла през ноември 2011 година, „Аз съм Златан Ибрахимович“ става един от най-големите успехи в историята на книгоиздаването в Швеция с продадени повече от половин милион екземпляра в страна с около 10 милиона, които четат на шведски език. Предстои превод на книгата на френски език през 2013 година.

„Аз съм Златан Ибрахимович“ ще бъде в конкуренция за наградата „Аугуст“ с две книги за доминацията на мъжете в икономиката, с разказ за пътуване в Суринам и с биографиите на шведската писателка Ан Шарлот Лефлер и на дипломата Раоул Валенберг.

Свързани заглавия
Ще излезе автобиография на Златан Ибрахимович

Прочетете още

received_2295368447163821

Колин Коулман: България е моят дом, когато съм далеч от къщи

Колин Коулман е от хората, които наричаме „граждани на света“. Тя е родена в Канада, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *