Начало / Свят / Премиерът на Великобритания записа глава от „Моби Дик” за уебсайт

Премиерът на Великобритания записа глава от „Моби Дик” за уебсайт

Дейвид Камерън, премиер на Великобритания, направи аудио запис на глава от „Моби Дик” –  класиката на Херман Мелвил, за уебсайта mobydickbigread.com, съобщи „Гардиън”. Целта на сайта е да се популяризира четенето сред младите хора. Инициативата, започната на 16 септември, цели 135-те глави на произведението да бъдат прочетени и записани за 135 дни.

Камерън прочете глава номер 30. Сред челите до момента са известни фигури от Обединеното кралство в сферата на шоубизнеса като Стивън Фрай, Бенедикт Кумбербач и сър Дейвид Атенбъро. Главите от творбата са придружени от рисунки на авторитетни художници и са подходящи да бъдат качени на мобилен телефон, за да се впишат в новата дигитална епоха.

Писателят Филип Хоар коментира: „При положение, че инициативата успя да ангажира и премиера, значи е успешна. Херман Мелвил би бил изумен, ако можеше да види какви нови интерпретации се правят на неговата провокираща книга. Това е начин, по който книгата може да се представи на новото поколение. Всеки може да чуе тази част, която желае. Абсолютно подходящо за епохата, в която живеем”.

Рисунка: Дейвид Остин

„Моби Дик“ тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …

Един коментар

  1. Освен и Бойко да запише някоя и друга глава на „Винету“