Начало / Свят / Франкфуртският панаир отчете ръст на посетителите

Франкфуртският панаир отчете ръст на посетителите

Панаирът на книгата във Франкфурт на Майн приключи с положителен баланс и с повишен брой посетители, съобщи “Дер щандарт”.

Ръст отбеляза читателската публика, както и броят на представителите на бизнеса с книги, които посетиха събитията тази година. Миналата година 280 хил. души присъстваха на най-големия книжен панаир в света. През изминалата седмица ръстът за първите три дни е 1,6%, а през уикенда – 3%. Окочателните числа все още липсват, но увеличението е очевидно.

Като изключително успешно се оценява гостуването на писателите от Нова Зеландия – страната на фокус тази година. Невижданото шоу, което представителите й сътвориха, ще се помни дълго и ще е причина за преводите на новозеландска литература в целия свят.

7000 изложители от 100 държави си устроиха среща между 10 и 14 октомври във Франкфурт на Майн. Според директора на панаира Юрген Боос кризата не е повлияла на събитието. Близо 100 литературни агенти повече са участвали тази година.

Eдна от причините за положителния баланс според “Франкфуртер алгемайне цайтунг” е разширеното тълкуване на понятието “книга” на тазгодишния панаир. Мултимедийното представяне на литературата, фокусът върху детските играчки и 3D кино eфектите са привлекли публика, която не се интересува особено от хартиените издания.

Фото: buchmesse.de

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …