Начало / Излиза колекция с новооткрити творби на скандалната Дафни дю Морие

Излиза колекция с новооткрити творби на скандалната Дафни дю Морие

Издателят ги определя като готически, напрегнати и зловещи

 

Британската издателска компания Vigaro, която е специализирана в издаването на автори от нежния пол, ще публикува новооткрити творби на Дафни дю Морие, известна на българския читател с „Птиците”, „Ребека” , „Изкупителна жертва” и др. Много от книгите й са филмирани, а лентата на „Ребека” носи Оскар на Алфред Хичкок през 1941 г.
Сборникът се казва „Куклата” и ще излезе на 5 май във Великобритания. Едноименният разказ е открит в издание от 1937 г., в което са били събрани произведения на известни автори, отхвърлени от различни издателства.

Редакторът на Virago Modern Classics коментира, че „Куклата” е история, за която ще се говори много, защото е готическа и зловеща и е издържана в типичния циничен стил на дю Морие. Това е разказ за несподелената любов на един романтично влюбен мъж, отхвърлен от момичето, което обича, защото любимата му притежава механична мъжка кукла с човешки размери.

Английската писателка Дафни дю Морие (1907-1989) е известна със скандалния си живот – въпреки че е майка на три деца, тя има тайни връзки и с жени. Според нейния биограф Дафни вярва, че мъжкият демон в нея подклажда творческата й мощ като писател. Дю Морие е имала бурна афера с актрисата Гертруд Лорънс и с Елън Дабълдей, съпруга на известен американски издател.

Фото: wikipedia.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

back-to-school-4373777_1920

Хубавите книги помагат да заобиколим всяка болест

Меню от заглавия за добра форма и имунитет през 2022-а След толкова много празници идва …