Начало / Джоан Роулинг е най-влиятелната жена на Острова

Джоан Роулинг е най-влиятелната жена на Острова

 


Джоан Роулинг, автор на поредицата за Хари Потър , е най-влиятелната жена във Великобритания, според анкета на най-авторитетните англоезични списания. Мултимилионерката е в списъка на 100-те жени, които имат най-голямо обществено влияние върху живота на английските граждани. Допитването е направено в чест на 100-годишнината на Националната асоциация на списанията, в чиято листа влизат издания като „Космополитън“, „Харпърс Базар“ и други медийни мастодонти, чиято читателска аудитория обхваща повече от 500 000 души.

Роулинг изпреварва звезди като Черил Коул и Виктория Бекъм, въпреки че тя не се наслаждава на техния медиен интерес и не провокира нито с прическа, нито с модни дрехи или предизвикателно поведение. „Всеки усеща, че Дж. К. Роулинг има най-голямо влияние върху широката аудитория. Като самотен родител, който е успял да се справи сам и да се откъсне от бедността и да създаде една огромна империя за забавления, е много вдъхновяващо. Роулинг е много внимателна в начина, по който използва своята известност – остава вярна на себе си, не преследва властта, славата и парите по конвенционалния начин”, коментира Линдзи Никълсън, главен редактор на „Гуд Хаускийпинг“, за „Гардиън”.

Идеята на Асоцията е чрез анкетата да популяризира и да дава примери за жени, които влияят в обществото с гражданската си доблест и ангажиментите към децата и семейството.

Фото:wikicfgs1y2.wikispaces.com/

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

800px-Mural_(8353420692)

Славният Швейк стана на 100

Романът остава недовършен Първата идея за Швейк хрумнала на Ярослав Хашек веднъж, след като се …