Начало / Свят / Личната кореспонденция на Джон Ленън беше публикувана днес

Личната кореспонденция на Джон Ленън беше публикувана днес

Днес, на 72-я рожден ден на Джон Ленън, беше публикувана книгата с личната му кореспонденция, информира „USA Today”. „The John Lennon Letters” е издадена от „Little, Brown and Company” и е 400 страници. Това е най-пълната колекция от писма на вокала на „Бийтълс”, публикувана някога.

Ленън е популярен като един от най-великите текстописци в историята на музиката, автор на хитове като „Come Together”, „Lucy in the Sky with Diamonds”, „Strawberry Fields Forever”, „Imagine”, „Give piece а chance” и много други. Читателите обаче ще научат, че истинския си поетичен талант той разкрива в писмата си. Към приятели, роднини, познати, любовници и дори напълно непознати хора.

Анотации към почти 300 писма и картички са написани от Хънтър Дейвис, известен най-вече с биографичната си книга за „Бийтълс”, получила признанието на критиците. Дейвис анализира думите на Ленън, обяснява ги и дава всичко от себе си, за да покаже човека зад маската на гениалния музикант.

Правата върху личната кореспонденция на Джон Ленън бяха продадени от неговата съпруга, японката Йоко Оно. Тя държи правата върху интелектуалната собственост на Ленън.

Свързани заглавия
Йоко Оно продаде личната кореспонденция на Джон Ленън
Джон Ленън: „Уважавам занаятчиите, но не бих искал да бъда един от тях”
Джон Ленън на 71

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …