Начало / България / Литературен конкурс, посветен на Китай

Литературен конкурс, посветен на Китай

Шанхайската обществена библиотека обяви за втори път конкурс на тема „Shanghai Get-together”, съобщи Столичната библиотека, която е партньор на проекта  „Прозорец на Шанхай”.

„Прозорец на Шанхай” е програма за подпомагане на книги, започнала през 2002 г. като част от Пекинския международен панаир на книгата. Има за цел да популяризира китайската култура. За 10 години са били дотирани над 40 хил. книги в 48 държави.

Темата на второ издание на конкурса „Shanghai Get-together” е Китай – история, култура, език и хора. Първото се проведе през 2010 г.и събра участници от 14 държави.

Тази година няма ограничение в жанра, лимитът на думите е 5000 на английски и 3000 на китайски. 20-те най-добри произведения ще бъдат пресети от професионално жури, което ще обяви победителите през ноември. Ще бъдат дадени една първа, две втори и 17 почетни награди. Първите трима ще бъдат поканени на церемония през декември в Шанхайската библиотека.

Крайният срок за изпращане на произведенията по мейл (jjin@libnet.sh.cn)или записани на диск  е 31 октомври в Word формат. Попълва се и формуляр, който може да се изтегли от windowofshanghai.library.sh.cn/hd.html.

Организатори:
The Third Bureau, State Council Information Office of the People’s Republic of China
Shanghai Municipal Tourism Administration
Shanghai International Culture Association
Shanghai Library
Changning District Library

Лице за контакт:
Ms. JIN Jing (jjin@libnet.sh.cn)

Пощенски адрес: Room 1310, Shanghai Library, 1555 Huai Hai (M.) Rd., 200031, Shanghai, China

тел: +86. 21. 6445 4500 Fax: +86. 21. 6445 5006

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228076_b

Да чуваш заглъхващото ехо от отдалечаващите се стъпки на познати герои

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Макар преди няколко месеца Карлос Руис Сафон да се пресели …

Един коментар

  1. звучи много егзотично – има ли някакви снимки или видео от това събитие – струва ми се много интересно – поздрави до всички и до скоро