Начало / Свят / Алън Мур пише сценарии за късометражни филми

Алън Мур пише сценарии за късометражни филми

Най-известните творби на Алън Мур, сред които „Лигата на необикновените”, „От Ада”, „В като Вендета” са филмирани, но той не е взел никакво участие в проектите. Сега обаче известният автор на комикси си партнира с режисьора Мич Дженкинс за серия късометражни филми, icf/yr „Гардиън”. Те са по много ранни трудове на писателя.

Прожекциите ще бъдат поредица със заглавие „Show Pieces”. Първата част – „Акт на вяра”, скоро беше сниман в Лондон. Втората – „Краят на Джими”, ще бъде сниман това лято. И двата филма ще дебютират на големия екран през октомври.

„Алън Мур е признат за един от най-великите автори на графични романи за всички времена”, се казва в комюнике. „Неговите творби са продадени в милиони копия, а той е печелил много награди. Най-известните му произведения са филмирани, но „Акт на вяра” и „Краят на Джими” са от най-ранните му трудове, писани специално за адаптиране на големия екран”.

Алън Мур е британски автор на комикси, роден през 1953 г. Той е признат за един от най-добрите в историята в своята сфера. Медиите на Острова нееднократно са го обявявали за „един от най-важните британски автори през последните 50 години”. Известни негови произведения са „От Ада”, „Лигата на необикновените”, „В като Вендета”, „Пазителите” и др.

Свързани заглавия
Алън Мур представя Хари Потър като Антихрист
Алън Мур критикува Франк Милър заради „Окупирай Уолстрийт”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

booktrib_GamblingMan-scaled

Дейвид Балдачи зарадва феновете си с нов трилър

Новата му серия бързо се сдобива с популярност Алойшъс Арчър, както се казва главният ѝ …