Начало / Свят / Детските книги ще бъдат ароматизирани

Детските книги ще бъдат ароматизирани

Съвсем скоро родителите ще могат да обсъждат с децата си не само за какво се разказва в книжките и дали им харесват картинките в тях, но и как миришат страничките, съобщи „Гардиън“.

Точно така, правилно сте разбрали. Издателството Autumn Publishing Group, част от шведската „Бониер“, пуска поредица, озаглавена Smellessence. За нея ще бъде използвана нова технология, чрез която страниците на книгите ще бъдат трайно ароматизирани.

Компанията „Бониер“ вече обяви, че е купила правата за новата технология, която се базира на микрокапсули, активиращи се чрез допир. Благодарение на нея на книжните листове могат да бъдат нанасяни най-различни аромати, които са с трайност цели три години.

Досега тази технология се е използвала само в текстилната и козметичната индустрия. Прилагането й е напълно безопасно и отговаря на изискванията на стандарта EN71, а също и на директивата за играчките, уточняват издателите.

Серията Smellessence ще се появи на параза през юли с поредица от четири книжки, озаглавена The SPLOTZ!. Във всяка от тях ще има различни герои с различни аромати и ще съдържа по девет ухаещи стикера. Книжките ще са с аромати на дъвка, на ягодки и… сред тях е и заглавието The Story of the Famous Farter („Историята на прочутия Прьцльо“).

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …

2 Коментари

  1. Ужасно, те не са ли чували за алергиите. От всички ароматизирани носни кърпички получавам алергия. А децата са във възрастта, когато са склонни към сдобиване на алергии.

  2. Миризмата на храна предизвиква асоциации и слюнкоотделяне. Просто ще бутат начетените деца към плюскане и ще ги поощряват за което.

    Книгите имат собствена миризма, нелепо е да правят подобно нещо! Не бих си взела такава книга та ако ще и пари да ми дават.

    Този свят върви на зле!!!