Начало / България / „Хеликон” вече и на площад „Славейков”

„Хеликон” вече и на площад „Славейков”

Европейските стандарти в книгоразпространението, които липсваха десетилетия наред на столичния площад „Славейков”, превърнал се в книжна борса на дребно, са вече факт. На 22 март в 9 ч отваря врата нов „Хеликон”, който ще работи всеки ден.

Книжарницата се намира на адрес площад „Славейков” №1  – на 20 крачки от емблематичния паметник на Петко и Пенчо Славейкови. Паметна плоча указва, че на това място преди години се е намирала къщата на Петко Каравелов – брат на писателя Любен Каравелов.

Това е четвъртата книжарница на „Хеликон” в столицата. Другите три се намират на бул. „Александър Стамболийски” №17, бул. „Патриарх Евтимий” №68 и във фоайето на „Гранд хотел България” (бул. „Цар Освободител” №4). Последната книжарница от фамилията „Хеликон” беше открита през 2010 г. в Пловдив. Тя е и най-голямата в България.

Веригата „Хеликон” е основана преди 20 години и има книжарници в 12 града. Предлага над 25 000 заглавия на български език, множество чуждоезични издания, електронни четци, е-книги, игри, биопродукти и различни видове аксесоари. Компанията  разполага с електронна книжарница и логистичен център.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Кирил-Камбарев-3

Кирил Камбарев: Едни от най-успелите военачалници в световната история са сурови мъже

Представяме ви един българин, който преподава математика във Великобритания и пише романи за Средновековна България Фразата, …