Начало / Любопитно / Хорър с Мечо Пух е сред най-лошите филми на годината

Хорър с Мечо Пух е сред най-лошите филми на годината

Детските герои се превръщат в хладнокръвни убийци

winnie-the-pooh-blood-and-honey.original

Сюжетът на „Мечо Пух: Кръв и мед“ следва донякъде любимата детска книга на А. А. Милн, само дето обръща поведението на героите с главата надолу. Кристофър Робин оставя своите любимци, за да иде в колеж – и те се впускат в кървава вакханалия в гората. Останали без надзор и храна, Мечо Пух, Прасчо, Зайо и останалите решават да изядат Йори. Пет години по-късно Кристофър Робин се завръща със съпругата си, но попада насред ада – Мари е удушена от Прасчо. Но това е само началото… В Голямата гора започват да изчезват все повече хора, следват неописуеми ужасии.

Филмът с Крейг Дейвид Даусет и Крис Кордел е заснет само за десет дни, като струва скромните 100 хил. долара. След премиерата му се надигна и вълна от критика, като оценката за продукцията в Rotten Tomatoes е повече от скромните 2 от 10 възможни звездички – одобрението пък е едва 3%. Избухнаха и скандали – „Мечо Пух: Кръв и мед“ беше свален от екран в Хонконг, тъй като „одобрява, подкрепя, възхвалява, насърчава и подстрекава дейности, които могат да застрашават националната сигурност“, както се казва в китайски закон за цензурата.

Критики си навлече и учител в Маями, който пуснал въпросното заглавие на своите четвъртокласници в учебен час, объркан от заглавието. Според родители децата били изключително потресени, от Академията за иновативно образование, където се разиграла случката, дори предложили психологическа помощ на учениците. Учителят схванал каква каша е забъркал едва половин час след началото на хоръра.

Още повече кръв обещават създателите на филма в неговото продължение. Такива продукции са възможни благодарение на това, че изтичат авторските права на класическите истории

MV5BYjBmZTAzNDMtZWZjMi00NzY0LTgxZDUtMDg5MDcwZDk4NTRmXkEyXkFqcGdeQXVyNTc1NDA1MTc@._V1_

Иначе възникването на филма става възможно след изтичането на авторските права за книгата на А. А. Милн. Сега създателите му усилено готвят продължение – вдъхновени и от факта, че въпреки критиките, първата част събра в световен мащаб приходи над 5 млн. долара. Очаква се вторият филм да излезе догодина. На всичко отгоре режисьорът Рис Фрейк-Уотърфийлд обяви, че готви подобна преработка на популярните истории за Бамби, Питър Пан и Костенурките Нинджа.

Вижте официалния трейлър на първия филм

Информация и снимки: @DreadCentralempireonline.comfangoria.com,
ITN STUDIOS/JAGGED EDGE PRODUCTIONS

Прочетете още

_dInphQR92o

„1984“ е най-крадената книга в руски книжарници през 2023 г.

Интересът към утопичния роман е необичаен Веригата Читай-город изнесе любопитни данни, според които класическата книга …