Начало / Любопитно / 10 криминални случая за дописване

10 криминални случая за дописване

Разрешете вие загадката

maxim-hopman-PEJHULxUHZs-unsplash

Кримките са огледало на днешния ни свят – в тях обикновено настава такъв хаос, от който ни е трудно да повярваме, че може да се измъкнем. Но с наближаване на последната страница нещата чудодейно се оправят. Разбира се, винаги има и герой, който да обере лаврите. Защо пък това да не сте вие… стига да приемете хвърлената ръкавица и сами да допишете историите. Или поне да ги доизмислите в главите си.

#1

Симпатична инспекторка от полицията се занимава с престъпление като от миналия век – откраднат в трамвая часовник. Само че историята се оказва по-заплетена – и с участието на банда крадци на бижута. Нещата набират скорост и скоро се появяват първите два трупа. А нашата инспекторка се среща с гледачка на кафе и намира до вратата си препарирана котка. Какво ли се крие зад всичко това?

#2

Известен писател получава странна молба от собствената си съпруга – да опише в книга живота ѝ. Докато той се чуди как да ѝ откаже, се случва най-малко очакваното… Съпругата изчезва! И писателят трябва да тръгне назад в спомените си, за да открие и най-малката следа какво все пак е станало…

#3

Полицията сякаш си е свършила работата след грозно убийство в парка – намерен е заподозрян и още след първия разпит той си признава… Но ето че на другия ден идват нови самопризнания, но от… друг човек. А после се добавя и трети. И всички споделят такива подробности, сякаш те са убийците. Но кой от тях е истинският?

#4

Докато очакват звуците на Менделсон, гостите на елегантна сватба са попарени… убити са кумът и приятелка на младоженката. Полицията спира тържеството, а докато гостите очакват да бъдат разпитани, връх взимат сплетните… и любовта е последното, за което става дума.

#5

Богата и красива жена намира смъртта си при неизяснени докрай обстоятелства. Завещанието ѝ сочи най-нелогичният наследник – имотите и парите ѝ придобива мъж, с когото се е запознала преди две седмици. И всички са убедени, че той е убиецът… с изключение на инспектора. Чия тайна всъщност е по-голяма… на непознатия или на богатата дама?

#6

Емануел страда от сомнамбулизъм… но също така е влюбен. Лошото е, че обектът на желанията му си има съпруг. А още по-лошо е, че полицията идва за Емануел. Обвинението е простичко – убийството на мъжа на неговата избраница. Само дето самият той не знае истината… Дали наистина е извършил това престъпление?

#7

Ева сякаш живее мечтата си – пенсионира се и заживява в наследена къщичка. Градината е нейната стихия… поне докато не получава озадачаващо обаждане. За помощ я моли нейна приятелка, станала обект на изнудване. Проблемът е в снимки, направени преди години. Но дори приятелката ѝ не помни с кого е на фотографиите.

#8

Две жени пътуват за работа ден след ден в един и същи час – виждат се в метрото, мълчаливо се разминават или дори седят една до друга. Не се познават и никога не са говорили помежду си. Но един ден се оказва, че едната се нуждае дяволски от помощта на другата…

#9

Най-сетне лято, най-сетне море… но още първата сутрин на плажа някой е изписал в пясъка: „Не им вярвайте!” А само час по-късно телефонът звъни… на екрана е изписан непознат номер.

#10

На последния ред на криминалето се кипри кратко изречение: „Аз го убих!” Каква обаче е историята… това измислете вие.

По материали от René Nekuda
Снимки: Maxim Hopman и Phoebe T за Unsplash

Прочетете още

aaron-burden-y02jEX_B0O0-unsplash

Най-полезните навици на успешните писатели

И писането е занаят – като толкова много други неща Изкуството да пишеш добре обикновено …