Начало / България / В новия трилър на Стивън Кинг те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни

В новия трилър на Стивън Кинг те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни

241189_bХоли не ми излизаше от ума. Тя трябваше да е епизодичен герой в „Мистър Мерцедес“, но някак си привлече вниманието ми и спечели сърцето ми. Холи е неповторима.Стивън Кинг

Холи“ ни среща отново с една от най-интересните и изобретателни героини на Стивън Кинг. В този трилър Холи Гибни трябва да разкрие страшната истина за изчезването на няколко души в град в Средния запад.
Читателите вече са проследили постепенната ѝ трансформация от стеснителна (но също така смела и дълбоко морална) самотница в „Мистър Мерцедес“ до партньорка на Бил Ходжис в „Търси се“ и напълно самостоятелен, умен и понякога корав частен детектив в „Другият“. В новия роман на Кинг Холи трябва да се изправи сама срещу двама коварни и великолепно прикриващи се противници.
Когато Пени Дал се обажда в детективска агенция „Търси се“, за да издирят изчезналата ѝ дъщеря, Холи се колебае дали да поеме случая. Партньорът ѝ Пийт е болен от ковид. Майка ѝ (с която са имали много сложни отношения) само преди дни е починала и Холи трябва да излезе в отпуск. Но нещо в отчаяния тон на Пени Дал не ѝ позволява да откаже.
Само на няколко преки от мястото, на което е изчезнала Бони Дал, живеят професорите Родни и Емили Харис (пенсионирани университетски преподаватели). Те са олицетворение на буржоазната порядъчност: семейна двойка, минала осемдесетте, напълно отдадени един на друг. Само че двамата крият страшна тайна в мазето на хубавата си викторианска къща, тайна, която може да е свързана с изчезването на Бони. Ще се окаже почти невъзможно да се установи какви точно ги вършат − те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни.
Холи трябва да използва всичките си дарби и умения, за да надхитри шокиращо извратените професори в новия шедьовър на Стивън Кинг.

Забележителен роман. Адски зловещ, но и изпълнен с надежда.

Линуд Баркли

Прочетете още

файл за изтегляне

Акцентите на декември – каре бестселъри

Четирима силни играчи на финалната права – това са книгите, които през декември стоят на …