Начало / Класации / Писатели ядосани заради класация на списание

Писатели ядосани заради класация на списание

Най-добре се преподава творческо писане в университета в Айова

 

190 писатели и преподаватели възнегодуваха срещу класация на списание, пише „Гардиън”. Става въпрос за класиране на университети в САЩ, в които се преподава творческо писане, изготвено от списание „Поети & писатели”. На някои учебни заведения е дадена следната оценка – „слаб: неправилна методология, изпадаща в крайности и объркваща.”

Изданието е направило проучване сред 600 човека на блога на Асоциацията за креативно писане в САЩ. На първо място е университета в Айова, следван от този в Мичиган, Уисконсин, „Браун” и „Корнел”. От университетите, получили слабата оценка, определиха материала на списанието като „фалшив и елементарен”.

„Това е като да питаш хора, които само са минавали покрай някакъв ресторант, каква е храната, която се сервира. Защо не питаш тези, които са вътре? Те трябва да имат по-точно мнение, нали така?”, каза романистът и ръководител на университета в Бостън Лезли Епстийн.

„Поети & писатели” обаче не остават длъжници. От списанието твърдят, че са изготвили материала си, като са направили проучване и са прегледали подробно програмата, по която се преподава във всяко учебно заведение. „Според логиката на г-н Епстийн, ние трябва да питаме хората, които ходят редовно в техния любим ресторант, да дадат оценка на всички останали”, казва главната редакторка Мери Ганън.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

WireAP_a03311887c5d4ff8a103e185a3658d96_16x9_1600

E Л Джеймс съблече отново героите си

На сцената пак е Крисчън Грей Freed представлява края на алтернативната трилогия „Петдесет нюанса сиво”. …