Начало / Класации / Писатели ядосани заради класация на списание

Писатели ядосани заради класация на списание

Най-добре се преподава творческо писане в университета в Айова

 

190 писатели и преподаватели възнегодуваха срещу класация на списание, пише „Гардиън”. Става въпрос за класиране на университети в САЩ, в които се преподава творческо писане, изготвено от списание „Поети & писатели”. На някои учебни заведения е дадена следната оценка – „слаб: неправилна методология, изпадаща в крайности и объркваща.”

Изданието е направило проучване сред 600 човека на блога на Асоциацията за креативно писане в САЩ. На първо място е университета в Айова, следван от този в Мичиган, Уисконсин, „Браун” и „Корнел”. От университетите, получили слабата оценка, определиха материала на списанието като „фалшив и елементарен”.

„Това е като да питаш хора, които само са минавали покрай някакъв ресторант, каква е храната, която се сервира. Защо не питаш тези, които са вътре? Те трябва да имат по-точно мнение, нали така?”, каза романистът и ръководител на университета в Бостън Лезли Епстийн.

„Поети & писатели” обаче не остават длъжници. От списанието твърдят, че са изготвили материала си, като са направили проучване и са прегледали подробно програмата, по която се преподава във всяко учебно заведение. „Според логиката на г-н Епстийн, ние трябва да питаме хората, които ходят редовно в техния любим ресторант, да дадат оценка на всички останали”, казва главната редакторка Мери Ганън.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

211764_b

Колко малко е нужно, за да бъде човек истински щастлив!

В един дъждовен летен ден от тази незабравима „Добра година“ животът на младия финансист Макс …