Начало / Свят / Нова книга ще даде отговор защо е убит Джон Ф. Кенеди

Нова книга ще даде отговор защо е убит Джон Ф. Кенеди

Поредна книга за Джон Ф. Кенеди ще се появи на книжния пазар, съобщава huffingtonpost.com. Тя е озаглавена „Да убиеш Кенеди: Краят на Камелот”и  ще бъде публикувана през есента. Автори са Бил O’Райли и Мартин Дъгърд, които постигнаха голям успех с друго подобна книга – „Да убиеш Линкълн: Шокиращото убийство, което промени Америка”. Издателство е „Хенри Хорт енд Къмпани”.

Според издателската къща, творбата ще „отговори на много въпроси” свързани с убийството на американския президент на 22 ноември 1963 г.

В същото време стана ясно, че книгата на O’Райли и Дъгърд за Линкълн ще излезе и във вариант за деца. Тя ще се казва „Последните дни на Линкълн”.и ще бъде в продажба от август.

Джон Ф. Кенеди е роден през 1917 г. Той е 35-ият президент на САЩ. Заема длъжността през 1961 г. Фамилията Кенеди, на която е член, се смята за икона на американския либерализъм. Значимите събития по време на неговото управление са Карибската криза, надпреварата за Космоса, ранните събития във Виетнамската война и движението за гражданските права. Убит е на 22 ноември 1963 г., като още не е ясно кой стои зад покушението.

Фото: en.wikipedia.org

Свързани заглавия
Излиза книга на любовница на Джон Ф. Кенеди
С „Далас 1963” ще бъде отбеляза 50-годишнината от убийството на Джон Кенеди
Бащата на Кенеди му уредил „Пулицър”-а
Стивън Кинг спасява Джон Кенеди

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

33564319-9daa-49c9-be38-80bdaff90944_1920x1080

Салман Рушди се бори за живота си след ужасяващо нападение

Спасителната операция продължи шест часа Известният писател беше намушкан с нож от 24-годишен нападател. Припомняме, …