Начало / Свят / Издателства искат затварянето на сайтове за споделяне на файлове

Издателства искат затварянето на сайтове за споделяне на файлове

Група американски издателства вече са предизвикали съдебни действия с цел затварянето на сайтове за споделяне на файлове в Ирландия, пише „Гардиън”. Обвиненията са заради нарушаване на авторските права. Британската неправителствена правоохранителна организация „Serious Organised Crime Agency” заяви, че ще се отнася към незаконното споделяне като към дейност, свързана с организираната престъпност.

Страниците Library.nu и ifile.it вече са получили съдебна заповед да прекратят дейността си. Те са обвинени от две големи издателства, че са спечелили 10, 6 милиона долара, разпространявайки техни продукти.

Според Асоциацията на американските издатели и Международната асоциация на издателите, само Library.nu са направили достъпни без заплащане 400 000 електронни книги.

„Направихме огромна крачка към затварянето на два големи мошенически сайта, които крадат от издатели и не само. Вярно е, че за всеки затворен подобен сайт, се появяват много нови, но аз лично не се сещам за по-добро предупреждение”, коментира председателя и изпълнителен директор на „Serious Organised Crime Agency” Том Алън.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …