Начало / Свят / Излиза книга на любовница на Джон Ф. Кенеди

Излиза книга на любовница на Джон Ф. Кенеди

Любовницата на Джон Ф. Кенеди Мими Алфорд разказва за отношенията си с бившия американски президент в книга, пише „Уошингтън поуст”. Творбата се нарича „Имало една тайна: Моята афера с президента Джон Ф. Кенеди и нейните последствия” и ще бъде достъпна за читателите по-късно този месец. В нея е описана 18-месечната връзка, която Алфорд и Кенеди са имали през 1962-1963 г. Издателство е „Рандъм Хаус”.

Алфорд тогава е била на 19 г. Учила в колежа „Уитън Колидж”, когато започва стаж в пресофиса на Белият дом. Само няколко дни по-късно тя е поканена от Кенеди да плува с него и връзката им започва. Тя продължава до смъртта на президента.

Мими Алфорд години наред пази в тайна, че е била любовница на Джон Ф. Кенеди. Тя си признава за първи път през 2003 г. Тогава тя е потърсена от журналисти, след като за нея се споменава в признатата биографична книга „Недовършен живот: Джон Ф. Кенеди 1917-1963” от историка Робърт Далек.

Според Далек, кнгата на Алфорд има голяма стойност. Не защото ще „извади много кирливи ризи”, но и за оформянето на представата за президента Кенеди, който е придобил статус на „рок звезда или митологично същество”. Историкът казва още: „Ако президентите са най-доброто от Америка…трябва да се разграничим от тяхното поведение. Президентите – те винаги крият нещо”.

Свързани заглавия
Бум на продажбите на е-книга от Каролайн Кенеди
С „Далас 1963” ще бъде отбеляза 50-годишнината от убийството на Джон Кенеди
Бащата на Кенеди му уредил „Пулицър”-а
Стивън Кинг спасява Джон Кенеди

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …