Начало / Критика / Приказка като живота

Приказка като живота

„Денят, в който пропаднах в приказка“  се чете от деца и родители

ben

Лана и нейният брат Харисън живеят в градче, в чийто покрайнини за една нощ се появява супермаркет с необичайното име „Грим“. Подведени от рекламни трикове, възрастните се втурват да пазаруват неща, от които нямат нужда, а децата им улавят друга магия във въздуха.

Лана скучае между рафтовете, докато накрая любопитството не я вкара във витрина със скрит портал… към приказка. По-късно, издърпани от нишката на паяк, героите ще се озоват в чудния свят на Спящата красавица, Хензел и Гретел, при това с намесата на хитрия Румпелщилцхен, пък ние ще си спомним приказките на Братя Грим в нови версии, точно както всеки човек постъпва в днешно време, с мисълта, че е под властта на добра фея или на зла магьосница :) За онези, които си броят парите като Чичо Скрудж на Дикенс, а може би са „влизали“ в дрешника от „Хрониките на Нарния“, книгата на Бен Милър ще е находка.

Хуморът на известния британски писател и актьор е подходящ най-вече за деца между 8 и 12 г. Проверете с този цитат става ли и за вас

FhNQ5jZaYZ7Yt

Майката на Лана взе първата пазарска количка от огромната, подредена, чисто нова колона и я подкара през автоматичните врати. Когато Лана я настигна, тя вече трупаше грамадни пакети тоалетна хартия в количката.

– Виж само! – възкликна майка ù. – Четиресет и осем рула на цената на двайсет и четири! И то трипластови. Трябва да се заредим, докато все още имаме шанс. Разчуе ли се, тук ще се напълни с много народ!

– Чудесно – отвърна Лана в опит да звучи въодушевено. – Но трябва ли ни наистина толкова много тоалетна хартия?

– А това какво е? – попита майка ù изумена. Купи деветенайсет опаковки алуминиево фолио и вземи двайсетата безплатно? Това е невероятно добра сделка.

– Може ли да отида да потърся книгите? – попита Лана.“

Текст: Людмила Еленкова
Снимки от Coles Books и @ActualBenMiller

 

 

Прочетете още

annie-spratt-p1bHqLjKwi4-unsplash

Детската книга празнува заедно с Андерсен

Прекрасно е да подарите днес четиво на своя малчуган Принцът на приказките Ханс Кристиян Андерсен …