Начало / Критика / Възпитание с вкусни рецепти

Възпитание с вкусни рецепти

Знаете ли какво е брухас? Звучи апетитно. То идва от Мексико, но не е ястие, а вещица, която238255_b ухае на домашен уют, на топла кухня, може да те приласкае, утеши и превъзпита. Такива се всички жени от семейната пекрана „Любов и Захар“ в Тексас, които предават способностите си на своите дъщери и внучки с уговорката, че няма да забъркват с тях пакости и каши, а ще ръсят доброта и благодат. Обаче кой да очертае границите на детското въображение! Малката Лио и сплотена около нея женска общност от роднини и приятелки пак се вихри в трета част на поредицата „Любов, захар и магия: Бърканица от бели“. Докато в първите две книги – „Щипка пакости“ и „Глазура от духове“ те заедно творяха чудеса с билки и подправки, или отваряха портали към невидимия свят, сега вече имат конкуренция в бизнеса със сладки. Пренесени в истинска домашна и училищна среда, трите книжки стъпват на национални обичаи и ритуали от Мексико, за да ни покажат, че както едно дребно ястие, така и голямата митология се правят бавно с дарба и търпение, а не прибързано с фокуси и непочтеност. Мъдър начин да научиш децата как да разграничат труд от мързел. Всяко томче за радост на кулинарите съдържа и истински готварски рецепти. Авторката Ана Мериано е преподавала творческо писане, откъдето идва нейната вещина на разказвач, а в раздел детска литература, която тя е специализирала, заслужено се намират трите части от поредицата ù „Любов, захар и магия“.

230096_b

234092_bЛюдмила Еленкова

Прочетете още

441492843_970994241697548_3655934241837750549_n

Белгийският писател Барт Муярт: „Астрид Линдгрен е третата ми баба“

Авторът е мерило за качествено писане След седмица ще стане на 60 – често обаче …

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
"Четящият човек"
Автори
Без категория
България
Други
Интервюта
Класации
Класации "Ню Йорк Таймс"
Класации "Хеликон"
Колонката на...
Критика
Любопитно
Нови книги
Откъси
Ревюта
Свят
Събития
Читатели
Читателски дневник

Повече...