Начало / Любопитно / Екзотичен остров търси спешно книжар

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос

7XX322OCU7L2CMKP4ALP6EGQCM

Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси по спешност книжар – иска се обаче все пак и малко опит в сферата на книгоразпространението или издателската дейност. Иначе единствената сериозна задача пред кандидатите е… да се научат да ходят боси. Така или иначе обувките на острова са забранени!

От въпросното летовище предлагат едногодишен договор, като датата за постъпване на работа е през октомври. Самият остров се казва Кунфунаду, а големината му е 35 хектара.

Хотелският комплекс, който работи там, привлича туристи с мотото: „Никакви обувки, никакви новини.” На посетителите се предлага да възстановят изконната си връзка с Майката Земя. Книги – макар и строга селекция, все пак са позволени. Доставчик е фирмата Ultimate Library, която също се е ангажирала с намиране на подходящ книжар.

Гости на острова обикновено стават заможни хора, които искат да минат през оздравителен процес на дигитална детоксикация – с други думи, да изключат всички електронни устройства и да се опитат да оцелеят без тях.

В това отношение книжарят ще играе важна роля, защото трябва да консултира избора на подходящо четиво – така че да засили стремежа на почиващите да променят начина си на живот. Служителят има право на безплатно настаняване, както и на храна. Работодателят обещава на бъдещия книжар достъп до фитнеса, право да ползва минералните бани, както и възможност да практикува водни спортове. Всъщност за обслужващия персонал има отделен плаж, така че да не се смесва с гостите.

Заплатата за обявената позиция обаче е доста скромна – едва 750 долара. Книжарят все пак има право да организира курсове и работилници, свързани с книгите, и така да добавя още финансови средства на сметката си.

Досегашният книжар Джорджи Порхил27-годишна британка, казва, че работата на острова я е променила напълно, като най-трудно за нея било да свикне с бавното темпо на живот на Кунфунаду. Сега обаче тя се завръща в английската столица, за да започе работа в театъра.

1659308942971 (1)

Стори ми се странен навикът да се носят обувки – признава Джорджи след завръщането си. – Напълно съм отвикнала да покривам с каквото и да е пръстите и петите си.

Информация и снимки от The National и Stuff

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

117e364e8ba2a37a65f87ad829168ce7

Карстен Хен: Не мога да си представя колко важни и хубави книги бих пропуснал без книжарите

Авторът на романа „Човекът, който разхождаше книги“ в едно мило интервю за литературата и виното …