Начало / Любопитно / Киану Рийвс ще се снима в сериал по книга на Ерик Ларсън

Киану Рийвс ще се снима в сериал по книга на Ерик Ларсън

Негова ще е главната роля

reeves-devil-in-the-white-city

„Дяволът в белия град” спада всъщност към нехудожествената литература – книгата излиза през 2002-а. Представлява романизирана история на серийния убиец Холмс, който вилнее в края на по-миналия век по време на Световното колумбийско изложение в Чикаго. Важна част в сюжета е архитектурата, възникваща тогава – неслучайно архитект е другият главен герой по страниците. Ерик Ларсън използва за създаването на книгата си реални исторически факти, като прилага много извадки от писма, вестници и всякакви други документи.

За екранизиране на книгата се заговори скоро след превръщането ѝ в бестселър. Сега обаче вече има и конкретика – става дума за продукция на стрийминг канала „Хулу”, като с режисурата на сериала ще се заеме самият Мартин Скорсезе.

Интересното е, че това ще е първата значима телевизионна роля за 57-годишния актьор. Напоследък го свързваме с екшън ролята на Джон Уик в едноименния трилър от няколко части, режисиран от Чад Стахелски.

Ерик Ларсън пък залага на документални сюжети. Последно у нас излезе сагата му за Чърчил „Величие и низост”. Сам признава, че разчита на обстойни проучвания, преди да се захване с определена тема. Преподава как се създава такава литература в университети в Сан Франциско, Орегон и на други места.

merlin_191245437_8115b05d-a9d1-45fc-8015-9810e4dd0dc6-superJumbo

Голямо вдъхновение за 68-годишния писател са книгата и филмът „Цялото президентско войнство”, посветени на скандала, познат като Уотъргейт. Ролите във филма от 1976-а изиграват Дъстин Хофман и Робърт Редфорд

Лира.бг по материали от чужди медии

Прочетете още

Disneys-Snow-White-1-e1698432109480

Латиноамериканската Снежанка – още проблеми и отложена премиера

Ще видим филмираната приказка през 2025-а Продукцията на „Дисни“, която представлява римейк на първия пълнометражен …