Начало / Любопитно / Киану Рийвс ще се снима в сериал по книга на Ерик Ларсън

Киану Рийвс ще се снима в сериал по книга на Ерик Ларсън

Негова ще е главната роля

reeves-devil-in-the-white-city

„Дяволът в белия град” спада всъщност към нехудожествената литература – книгата излиза през 2002-а. Представлява романизирана история на серийния убиец Холмс, който вилнее в края на по-миналия век по време на Световното колумбийско изложение в Чикаго. Важна част в сюжета е архитектурата, възникваща тогава – неслучайно архитект е другият главен герой по страниците. Ерик Ларсън използва за създаването на книгата си реални исторически факти, като прилага много извадки от писма, вестници и всякакви други документи.

За екранизиране на книгата се заговори скоро след превръщането ѝ в бестселър. Сега обаче вече има и конкретика – става дума за продукция на стрийминг канала „Хулу”, като с режисурата на сериала ще се заеме самият Мартин Скорсезе.

Интересното е, че това ще е първата значима телевизионна роля за 57-годишния актьор. Напоследък го свързваме с екшън ролята на Джон Уик в едноименния трилър от няколко части, режисиран от Чад Стахелски.

Ерик Ларсън пък залага на документални сюжети. Последно у нас излезе сагата му за Чърчил „Величие и низост”. Сам признава, че разчита на обстойни проучвания, преди да се захване с определена тема. Преподава как се създава такава литература в университети в Сан Франциско, Орегон и на други места.

merlin_191245437_8115b05d-a9d1-45fc-8015-9810e4dd0dc6-superJumbo

Голямо вдъхновение за 68-годишния писател са книгата и филмът „Цялото президентско войнство”, посветени на скандала, познат като Уотъргейт. Ролите във филма от 1976-а изиграват Дъстин Хофман и Робърт Редфорд

Лира.бг по материали от чужди медии

Прочетете още

94921c2ba2c31a54f50af9187a1ce810

Шоколадовата фабрика на Уили Уонка отваря врати през декември

Любимият герой на Роалд Дал оживява за пореден път на големия екран Героят на Роалд …