Начало / Свят / Фидел Кастро представи мемоарите си

Фидел Кастро представи мемоарите си

Фидел Кастро представи мемоарите си, съобщи „Дойче Веле”. Книгата се нарича „Партизаните на времето” и е 1000 страници. Двутомното произведение беше представено от „Гранма” – официозът на ЦК на Кубинската комунистическа партия.

Книгата обхваща периода от детството, до възкачването на власт на диктатора през декември 1958 г. Базирана е на интервюта на Кастро с журналиста Катиуска Бланко. „Трябваше да се възползвам сега, докато паметта ми още не е изчезнала”, цитира вестникът 85-годишния лидер.

Кастро, който вече е почти невъзможно да бъде видян публично, управлява Куба от 1958 г. до 2006 г. Тогава той се отдръпна от властта, заради животозастрашаваща болест. 2 години по-късно официално се отказа от управление, давайки път на своя по-малък брат Раул.

Фидел Кастро е кубински политик, комунист и диктатор, роден през 1926 г. Официално е министър-председател на Куба от 1959 до 1976 г. След това до 2008 г. е председател на Държавния съвет на страната. Сега е първи секретар на Кубинската комунистическа партия. Завзема властта с революция, която измества подкрепяната от САЩ диктатура на Фулхенсио Батиста.

Фото:en.wikipedia.org

Свързани заглавия
Феминистката Симон дьо Бовоар
Сое Валдес: В диктатурата това, което човек не може да изрази със словото, го изразява чрез тялото си
Публикуваха дневника на Че Гевара в Хавана

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …