Начало / Автори / Ник Кейв написа книга за съседско дете

Ник Кейв написа книга за съседско дете

Музикантът нарисува и илюстрациите

attachment-nickcave-thelittlething

The Little Thing, както се казва книжката, има и аудиоверсия – разбира се, записана също от 64-годишния музикант, композитор и поет. „Създадох книжката за моята 3-годишна съседка Есме – казва мило Ник Кейв. – Нарисувах и картинки. Това е история за Малкото нещо, което тръгва на епично пътешествие, за да разкрие основите на своята идентичност.”

Други герои в книгата са домат, тоалетна хартия, душ слушалка, царевичен клас и др. Всички те ще помогнат на Малкото нещо да си отговори на въпросите, които го интересуват.

Аудиоверсията на The Little Thing ще се разпространява безплатно с книжното издание. Тя е интересна и заради музиката, която придружава записа – неин автор е, разбира се, пак Ник Кейв.

Музикантът използва и консултант – за книгата му помага Уорън Елис, 53-годишен създател на комикси, който работи за „Марвел Комикс” и „Ди Си Комикс

the-little-thing-nick-cave-spread

Ник Кейв издава книга веднъж на няколко години, като има написани и няколко романа. Сега обаче прави дебют в рисуваните книги. Завършил е класическа гимназия, а няколко години посещава лекции и във Факултета по изкуства в Мелбърн. На музикалната сцена пробива в средата на 80-те с групата си The Bad seeds.

Лира.бг по материали от БиБиСи

Прочетете още

242712_b

Притча на Сократ оживява в прекрасна приказка

Книгата е за деца от четири години и нагоре Историята започва направо напрегнато – Малкото …