Начало / Читатели / Книгите правят самите нас по-красиви

Книгите правят самите нас по-красиви

Вътрешният баланс по правило се отразява на външния вид

228052547_1537968993209191_8199140313261194963_n

Усещането, че ни е добре, обикновено е комбинация от много фактори – и книгите могат да изиграят учудващо голяма роля в процеса. Като ни осигурят не само вътрешен мир, но и възможност да се чувстваме добре в тялото си.

Често пренебрегваме четива, пълни с конкретни съвети, но точно в областта на красотата може да са много полезни. Особено сега, на прага на празниците…

Такива книги обикновено съдържат и истории, които посочват съвършенството и в малките неща. А нали и красотата е именно това – набор от мънички съвършенства; колкото повече струпаме от тях в себе си, толкова по-добре ще ни е в тази наша съвършена опаковка, тялото.

Казано е, че по дрехите, по външния вид посрещат… а също и по книгите, които са наши съветници

„Професионално гримиране” е безкомпромисна

216189_b

Рози Уотсън представя една енциклопедия на красотата, в която разкрива тайните на професионалното гримиране. Книгата ѝ може да се ползва по много начини – и като съветник, от който да научим някой нов трик, и като професионален помощник, в случай че козметиката е нашият бизнес. Хубавото е, че авторката посочва защо е хубаво да се гледа на грима като на изкуство. И цитира един от най-известните гримьори в света, Тибо Вабр, който казва: „Ако гримът на една жена е добър, той не се забелязва, а околните виждат в тази жена индивидуалност.

186187_b

„Книга за красотата”, както я вижда Виолета

Тийнейджърката от едноименния сериал има милиони почитатели по цял свят – тя е феномен, който се роди благодарение на „Дисни” през 2012-а. Влиянието ѝ върху младите хора е изключително, затова и книги като тази се радват на успех, пък и печелят доверие. Тук по-малките ще могат да натрупат опит в сфера, която им се струва толкова привлекателна… Обикновено гримът е необикновено изкушение, а съветите на героите от сериала са истинска наслада. Виолета или Мартина Стоесел, която изпълнява ролята, се е захванала да научи своите почитатели на стил. За целта им разкрива какво всъщност е красотата. Звучи като едно наистина хубаво начало.

6244424_b

„Природната медицина – панацея” води към корените

Разбира се, на красотата е хубаво да гледаме комплексно. Много фактори я увеличават – и точно тях опитват да съберат по страниците на една книга баща и син Мермерски. Двамата се заемат да отговорят на един труден въпрос – защо някои жени буквално са повехнали още на 35-40, а други искрят и на 70. Привлекателността и жизнеността според проф. Христо Мермерски и д-р Йонко Мермерски се крие и в отношенията – в целувките, милувките и прегръдките. Обратно, загрозяват лошите мисли, недоволството, негативността. Храната и тя е важна! Съветите са много и авторският тандем ви ги предоставя с удоволствие.

230418_b

„Пътят на осъзнатия мъж” обръща полюсите

Каквото и да си говорим, винаги е малко по-проблематично с мъжката красота. Хубавото е, че книги като тази ни водят към проблема по един одухотворен начин. Дейвид Дейда, авторът на „Пътят на осъзнатия мъж”, всъщност нарича книгата си „духовен наръчник”. Разбира се, одухотвореното и чисто материалното се преплитат по страниците, така че в крайна сметка авторът помага на мъжете да са красиви – и да се справят с всяко предизвикателство по отношение на работата, жените или пък собствените им сексуални копнежи.

227454_b

Коко Шанел е мерило за красота

Подарила е вдъхновението на милиони жени – да се грижат за себе си и да вдъхновяват с хубостта си. Но пътят ѝ към модна икона е повече от сложен… пък и май осеян с тръни. Затова и добавяме историята на нейния живот сред книгите за красота. Като илюстрация, че желанието да блеснем минава през много обстоятелства. „Коко Шанел, кралицата на Париж” е книга за ароматите, но и за тайните – за бляскавия вид, обаче също и за тъмните демони, които се гонят в нас. Ще се изненадате колко перипетии чакат по пътя знаменитата Коко Шанел. Дали е излязла красива от тях… ще прецените сами от книгата на Памела Бинингс Юън. Казват, че авторката събира упорито цял живот факти за модната икона. Резултатът е по страниците.

Книгите за красотата обикновено са практични, чак прагматични – или искат да ни впечатлят с нечия лична история. Добри са като вдъхновение, а също и като насока как може да се погрижи човек за себе си. В името на красотата.

Заглавията избра Краси Проданов

Прочетете още

Top Down Group 2_WIDE hero

Бразилец и аржентинка посягат към Международния „Букър“ след Господинов

Сред претендентите има и южнокореец Книги за бремето на миналото – така определи участниците във …